Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volkswagen CrossBlue Coupe – un viitor concurent cu BMW X6?

19 Aprilie 2013 - 17:40
Denis Godorozea
Volkswagen CrossBlue Coupe – un viitor concurent cu BMW X6?
La Salonul Auto de la Shanghai Volkswagen va prezenta un alt crossover conceptual numit CrossBlue Coupe. Spre deosebire de conceptul CrossBlue, prezentat în ianuarie la Detroit, care se caracteriza prin proporţii brute, noul CrossBlue Coupe, cum sugerează şi denumirea, are un aspect mult mai dinamic. Proporţiile sale dinamice se datorează lungimii de 4889 mm, lăţimii de 2015 mm, înălţimii de 1679 mm şi ampatamentului generos de 2980 mm. În ciuda faptului că linia coborâtă a plafonului şi geamurile laterale înguste amintesc de Range Rover Evoque, dimensiuni de gabarit sunt cu mult mai aproape de BMW X6.

Cu toate acestea, cele mai palpitante sunt elemente metalice, care pornesc de la farurile faţă, străpung bara de protecţie faţă şi continue pe părţile laterale. Acestea sunt subliniate şi de forma tridimensională, şi de LED-urile de zi, care dau un caracter pronunţat feţei geometrice. Partea din spate este caracterizată de faruri înguste, un spoiler discret şi un difuzor, cu ţevi de eşapament integrate. Tabloul este finisat de jantele enorme de 22 inch, încălţate în cauciucuri cu dimensiunea 285/44, şi de culoarea caroseriei "CrossOrange Metallic".

La baza conceptului CrossBlue Coupe stă platforma modulară MQB, precum şi un sistem plug-in hibrid, care poate fi reîncărcat de la o priză obişnuită. Acesta include un propulsor pe benzină V6 TSI cu injecţie directă de combustibil şi turbocompresor, precum şi două motoare electrice, unul amplasat în partea din faţă (40 kW şi 180 Nm) şi celălalt în spate (85 kW şi 270 Nm).

Puterea totală a propulsiei hibride de 415 CP şi 700 Nm permite o accelerare până la prima sută de kilometri în doar 5.9 secunde şi atingerea unei viteze maxime de 236 km/h.

Conceptul are cinci moduri de operare: Eco, Sport, Offroad, EV şi Charge. Cu acumulatoarele litiu-ion de 9.9 kW/h încărcate la maxim, CrossBlue Coupe va parcurge 33 km în modul complet electric (viteza pentru acesta este limitată la 120 km/h), iar pentru a parcurge primele 100 km, se va consuma 3.0 l/100 km. Atunci când acumulatoarele sunt epuizate, propulsorul pe benzină va consuma doar 6,9 l/100 km.

Datorită rezervorului de 80 litri autonomia conceptului CrossBlue Coupe va constitui 1,190 km.

Potrivit producătorului, dacă modelul va intra în producţie, acesta va putea fi echipat cu propulsoare diferite, care ar consuma benzină, motorină sau gaz natural CNG.

Interiorul laconic se distinge printr-un ecran de 12.3 inch pentru planşa de bord şi un ecran de 10.1 inch situat pe consola centrală, precum şi prin nuanţe gri "Asphalto" şi iluminare ambientală, de o culoare aprinsă, asemeni magmei unui vulcan.











Partea practică a conceptului o subliniază habitaclul spaţios şi portbagajul generos, ce oferă de la 609 la 1101 litri volum.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (24 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter