Toyota a prezentat noua Corolla pentru piaţa din SUA
7 Iunie 2013, 10:12
Toyota a prezentat a 11-a generaţie a modelului Corolla pentru piaţa americană. Ce înseamnă acest lucru?
Ceea că versiunea pentru piaţa Europei se va distinge de surioara sa din SUA. Designul noului sedan Toyota
Corolla este inspirat din conceptul
Furia şi de la fratele mai mare – Avalon pentru piaţa americană.
Ca urmare, noua Corolla arată destul de dinamic, iar cum va arata versiunea europeană, putem vede în ştirea precedentă. Ca de obicei, versiunea americană Toyota Corolla primeşte şi modelul S, care se va distinge prin bara de protecţie faţă, spoilerul spate de pe capacul portbagajului şi jantele de 17 inch.
Noua Corolla are 4.650 mm în lungime (+99 mm), 1.776 mm în lăţime (+16 mm), 1.455 mm în înălţime (-10 mm) şi un ampatament de 2.700 mm (+100 mm). Ampatamentul este cu aceeaşi 100 mm mai mare decât pe noul Auris, astfel oferind pasagerilor din
spate un plus de 75 mm pentru genunchi faţă de Corolla de generaţia trecută. Creatorii susţin că, datorită utilizării de oţeluri ultra-rezistente, greutatea modelului Corolla în versiunea de bază nu depăşeşte
1.315 kg.
Ca şi exteriorul, interiorul arata mult mai atractiv şi mai bogat decât cel a predecesorului său, dar chiar dacă el şi aminteşte de noul Auris, unele elemente sunt ”amestecate” sau chiar
schimbate, pentru a oferi un look individual. Izolarea fonica a fost îmbunătăţită, iar echipamentul de bază include deja opt airbag-uri şi sistem multimedia cu conectivitate Bluetooth.
Sub capota noii Corolla pentru piaţa americană se vor regăsi două unităţi pe benzină de 1,8 litri, ce dezvoltă 132 şi 140 CP respectiv şi sunt cuplate la o transmisie manuală cu 6 trepte. Este interesant că, versiunile de echipare de bază pot fi dotate cu o cutie automată
în 4 trepte (şi aceasta în secolul 21!), în timp ce nivelele medii şi de top sunt favorizate cu un nou variator CVTi-S cu 7 trepte fixe. Versiunea Eco, echipată cu propulsorul de 140 CP consumă doar 5,9 l/100 km.
Cu noua Toyota Corolla pentru piaţa din SUA ne-am lămurit, iar ce ne va oferi versiunea europeană a noii Toyota Corolla, vom afla mai târziu.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,746
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (5 MATERIALE)
COMENTARII (14)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 7 Iunie 2013 - 10:33
E superba!
0
1
jaguar
Chişinău
la 7 Iunie 2013 - 10:38
arata bine
0
1
GRED
Chişinău
la 7 Iunie 2013 - 10:45
Oho! Arat cu mult mai bine decat modelele precedente. Si in salon si la exterior! Mici obiectii la partea frontala care aduce a Honda Civic dar daca e o tendinta in designul niponilor e ok.
Priviti ce torpedou are acuma!
E o abordare mai mult nemteasca. Forme mai stricte si mai solide putin.
In sfarsit Toyota se lasa de designul jucăuș care il puteam vedea in magazinele de jucarii ...
0
3
Valeriu
Chişinău
la 7 Iunie 2013 - 10:46
Asta inseamna grija pentru client, pe fiecare piata ceia ce se cere si place si tine mult. Si ce daca e cutie automata in 4 rapoarte? E verificata in timp si asta e cel mai important.
Exteriorul e bunisor, dar bordul nu prea imi place...
Oricum va ramane cea mai vanduta masina in lume!
0
3
Robert
Bucureşti, România
la 7 Iunie 2013 - 14:13
Bravo Toyota. Tocmai ati adus pe lume noul '' rege '' la vanzari mondiale. Corolla este cea mai vanduta compacta din lume, si asta spune multe. Fiabilitatea, nu se mai discuta, ca la orice Toyota.......raspunsul il stim deja ;)
1
1
Amator
Chişinău
la 7 Iunie 2013 - 15:22
Cutia in 4 trepte este prezenta dim motiv ca sa obtina un pret mai mic respectiv vinzari mai mari. Pe piata amrecica o mare parte din automobile sunt in cele mai mici dotari.
0
0
Valeriu
Chişinău
la 7 Iunie 2013 - 16:33
Amator, ai si dovezi? Din cate stiu tocmai luxul, consumul excesiv si cat mai multa siguranta cer americanii...
0
0
Alexei
Rezina, Moldova
la 7 Iunie 2013 - 16:44
Valeriu, nici mie numi place bordul, chiar nu pot sa inteleg de unde aceasta tendinta de a rupe orice legatura dintre plansa de bord si usi, pe toate modelele noi se manifesta. Anume din aceasta cauza nu pot sa inteleg prin ce se exprima "abordarea mai mult nemteasca" ? Plansa de bord nu se leaga cu nimic, "mutra" chiar ft tare seamana cu Civic, ce a ramas de la toyota, ah da, ceea ce nici nu se discuta-- fiabilitatea..
Ar trebui sa existe macar ceva specific modelului, marcii, ceva la care te uiti si poti sigur sa spui - Toyota. Ma uit la poze din diferite unghiuri si in unele cazuri chiar ma pierd, parca e asamblata din bucati de origine diferita...
Ma asteptam la mai mult de la un nume legendar ca Corolla ((
2
0
GRED
Chişinău
la 7 Iunie 2013 - 18:55
Pai Alexei. Ce poti sa mai astepti de la Corolla. De la asa masina nu poti cere mai mult.
E o masina p-u o anumita patura din societate care de fapt si reprezinta media de pe glob. Aici e orientata. Un fel de alternativa buna transportului public - in loc sa mergi cu rutiera sau metro-ul = ai masina personala. Fara mari batai de cap, nu se strica, nu te ploua si cam atat!
0
2
Amator
Chişinău
la 7 Iunie 2013 - 19:17
Valeriu, ai dreptate lor le place luxul si motoare mari. Insa o mare parte nusi permit acest lux in spiecial acuma cind situatia economica nui cea mai favorabila. Daca ai avut ocazia sau o vei avea de a te afla in SUA credca o sa fii deacord cu parerea mea. Daca o sa atragi atentia o mare parte de autovehicule importate din SUA la noi in tara sunt in dotare de baza ( in spiecial cele la care costul este sub 18 mii )
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 7 Iunie 2013 - 20:51
Amator: la ei dotarea standard e probabil kum la noi cea FULL, asa ca ne aranjeaza kum este... :-) :-)
0
0
Alexei
Rezina, Moldova
la 7 Iunie 2013 - 23:11
Gred, ok, sa presupunem ca e o alternativa buna transportului public, dar ceva specific inafara de fiabilitate, ceva ce bucura ochii nu au putut inventa?? Sa fi fost un Scion sau un Daihatsu eram sa tac si nu aveam nici o nemultumire..
Cu o asa atirnare cred ca mai rau fac, cu LFA ridica brend-u cu corolla asta il face de nimic, exact ca si buburuza ceea de mitsubishi "gheboasa", strica orice stereotip legat de mitsubishi, orice legenda o face de nimic..Nustiu, este parerea mea
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 8 Iunie 2013 - 00:33
Alexei: Kiar ghebosul cela de Mitsubishi nu se inkadreaza in nici-o limita... Da lasai sa foloseasca materiale mai ieftine, lasa-i sa-l asambleze makar si in Zimbabwe, lasa-l sa nu aiba sisteme performante... dar sa nu stirbeasca din imaginea brandului!!!

Da Corolla e bunishoara si destul de simpatika, degeaba ziceti...
0
1
RT69
Chişinău
la 8 Iunie 2013 - 12:53
Dupa mine, seamana mai mult a model european, iar cel european a model american.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!