Audi A8 facelift va primi o tehnologie avansată de iluminare numită Matrix LED
2 Iulie 2013, 17:55
La sfârşitul acestui an Audi va prezenta modelul A8 facelift, care va avea o tehnologie avansată de iluminare, numită Audi Matrix LED (matrice de LED-uri).
Audi este lider printre producătorii auto privind tehnologiile de iluminare. În 2004, nava amiral Audi A8 W12 a fost dotată cu LED-uri de zi, pe când din 2013, blocurile optice faţă dotate
numai cu LED-uri sunt disponibile deja pe clasa compactă şi anume pe noul Audi A3, iar tehnologia de iluminare cu LED de la Audi va fi prima, care va primi certificarea ca o "tehnologie verde" în Europa.
Noile blocuri optice faţă, de pe viitorul Audi A8 facelift, vor folosi câte 25 LED-uri pentru faza lungă – câte cinci pentru fiecare reflector. În funcţie de situaţie, fiecare LED este activat, dezactivat, sau estompat, astfel schimbând direcţia sau
intensitatea luminii.
Aceasta este necesar, pentru a
nu orbi conducătorii ce se deplasează pe banda de întâmpinare, sau pe cei ce se deplasează pe aceeaşi bandă
în faţa automobilului.
Astfel o zona este mai puţin iluminată, dar alte zone, unde nu sunt vehicule sunt iluminate cu intensitatea maximă. Sistemul se activează la o viteză de 30 km/h pe autostradă şi la 60 km/h în oraş.

Potrivit celor de la Audi, sistemul lor este mai eficient şi mai rapid decât sistemele mecanice ale concurenţilor, dar, de fapt, o asemenea tehnologie a fost prezentată de Opel încă anul trecut, cu toate acestea, tehnologia de la Audi are câteva avantaje.
Dacă sistemul celor de la Opel le poate face pe toate celea menţionate mai sus, tehnologia Audi Matrix LED poate mai multe în termeni de securitate. În cazul în care sistemul opţional Night Vision (vedere nocturnă) recunoaşte pietonul, "matricea de LED-uri" iluminează pietonul de trei ori printr-un fascicul intens de lumină, pentru a alerta şoferul, iar LED-urile mai sunt folosite şi în curbe, pentru a ilumina interiorul acestora.
Audi menţionează şi aspectul atractiv
al noilor blocuri optice, care spre originalitatea lor, aduc aminte de blocurile optice spate de pe noul
Aston Martin Vanquish.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,517
COMENTARII (11)
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 2 Iulie 2013 - 18:49
cam fiecare producator se autoproclama LIDER in vreun domeniu. O stire asemanatoare am citit si de la Mercedes putin mai devreme de a citi aceasta stire in alte surse. Nu vreau sa zic acum ca Mercedes e mai tare dar fiecare a adus/aduce ceva nou in fiecare domeniu aparte. Se pare totusi ca ideea nu e noua (alta forma de implementare fata de Opel...care e mai eficienta urmeaza sa vedem pe parcursul timpului) si iluminarea pietonului e prezenta deja in noua S Class (tehnologia a fost prezentata in 2009 pe ESF 2009)
0
0
Sergiu
Hânceşti, Moldova
la 2 Iulie 2013 - 20:30
BMW-ul deja le foloseste pe aproape toata gama sa de modele
1
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 2 Iulie 2013 - 22:21
Recent la BMW a fost utilizata tehnologia respectiva. Bina ca si Audi a preluato... speram in kurind mai multi s-o aiba, caci chiar e buna treba! :)
0
1
berta
Alba Iulia, România
la 3 Iulie 2013 - 10:15
Asa este.Si fiecare producator incearca sa-si castige noi clienti prin oferte generoase din punct de vedere tehnologic.Eu zic ca potentiali clienti au numai de castigat.Nu conteaza care-i producatorul. Problemele vor fi mai mari cand vei provoca accident si nu esti asigurat.Oare cat costa asemenea blocuri optice?
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 3 Iulie 2013 - 11:47
Cine are bani de astfel de masina va avea si casco, nu-i logic ?
0
0
berta
Alba Iulia, România
la 3 Iulie 2013 - 15:06
Cand am scris comentariul ,ma gandeam la cel care va opta pt.un second hand si "no" asigurare.Numai in romanica exista casco. .Btw.,stii bancul cu "casco"?
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 3 Iulie 2013 - 18:27
Nu ma intereseaza la ce te gandeai tu, ma intereseaza ca eu cand imi cumpar o asemenea masina de peste 30 k euro nu ma mai uit la pretul asigurarii CASCO. Fiindca asta putin ma intereseaza, nu-i logic omule ?
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 3 Iulie 2013 - 18:30
Pana va ajunge sa opteze pt un asa SH, vor aparea alte tehnologii mai scumpe, iar asta va fi considerata la fel cum sunt acm adaptivele . Nu-i logic omule ? Brrrr.......
0
0
berta
Alba Iulia, România
la 3 Iulie 2013 - 21:19

Problema este ca tu nu-ti poti permite ceva de peste 30k euro.Nici macar o Toyota Platz second hand nu esti in stare sa-ti iei.Ce sa mai vorbim de adaptive si alte minuni,despre care ai citit in "almanahele" celebre.Nu esti logic,omuletule! Tehnologii mai scumpe?Ai vreo idee? Daca ai vreo idee,poti profita.Vinde-o! Vei avea exclusivitate,te vei umple de bani si poti sa-ti iei ceva de peste 100k euroVei fi atat de ocupat,incat nu vei mai avea timp pt.navigare pe net. Ai avut nevoie de 3 comentarii ca sa-ti exprimi o singura idee.Brrr.....
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 3 Iulie 2013 - 21:38
Chestia este ca nu am nevoie de argumentele tale, imi pot purta si singur de grija. Daca vrei sa intram intr-o polemica barbateaasca sa o facem pe chat nu la rubrica de stiri, nu am chef sa fac spam aici, fiindca mie rusine de munca unor oameni care se straduiesc sa ne ofere noua cititorilor tot ce este mai bun si sa ne tina la curent cu noutati. Chiar ai de gand sa strici tot. Putin ma intereseaza cat castigi tu, si la fel ar trebui sa iti pese si tie, dar se vede ca esti taran cu tzarana sub unghii........
0
0
berta
Alba Iulia, România
la 4 Iulie 2013 - 09:53
Daca asa zici tu....Nu te pot contrazice. Esti prea odihnit .
1
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!