Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Mercedes-Benz S 63 AMG Coupe

20 Martie 2014 - 11:43
Ilie Toma
Premieră: Mercedes-Benz S 63 AMG Coupe
Acum doar două săptămâni germanii aduceau noul Mercedes-Benz S-Class Coupe la Salonul Auto de la Geneva, generând un val de aprecieri frumoase din partea publicului şi a presei de specialitate. Acum, însă, Mercedes-Benz lansează şi versiunea de înaltă performanţă S 63 AMG a noului model.

Modificările aduse de versiunea AMG sunt tradiţionale, referindu-se la o bară frontală mai profilată, la praguri tăioase şi la un posterior mai agresiv, cu două ţevi duble de eşapament şi chiar şi nişte fante pe părţile laterale ale barei de protecţie spate. La interior au apărut inserţii masive cu textură în stilul fibrei de carbon, dar şi inserţii metalice mai generoase.

Sub capotă e amplasată o „inimă” V8 cunoscută şi predictibilă – e vorba de propulsorul biturbo de 5.5 litri, care dezvoltă aici 585 CP şi 900 Nm! Un detaliu interesant e faptul că noul S 63 AMG va fi disponibil atât în versiune cu tracţiune spate, cât şi cu tracţiune integrală. Diferenţa va fi sesizată mai ales în timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h, întrucât versiunea cu tracţiune spate va realiza această sarcină în 4.3 secunde, în timp ce coupe-ul echipat cu tracţiune integrală are nevoie doar de 3.9 secunde pentru aceeaşi performanţă. Viteza maximă, din păcate, e limitată în ambele cazuri la „doar” 250 km/h.

Noul model german îşi va face debutul public în luna aprilie, la Salonul Auto de la New York. Primii clienţi îşi vor primi maşinile, însă, abia către luna septembrie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (23 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter