Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Mercedes-Benz C-Class Estate

22 Mai 2014 - 13:45
Denis Godorozea
Premieră: Mercedes-Benz C-Class Estate
Mercedes-Benz C-Class este cel mai vândut model al constructorului german, iar versiunea break, apărută pentru prima dată în 1996, nu este o excepţie. Generaţia precedentă a C-Classului în caroseria break, apărută în 2007, a fost produsă în 400.000 de exemplare, iar mai mult de o treime au fost vândute pe teritoriul Germaniei. În timp ce Redacţia PiataAuto.md se află la bordul noului C-Class într-o expediţie de excepţie, Mercedes-Benz prezintă versiunea break al acestuia - C-Class Estate, care va fi produsă la aceeaşi uzină germană din Bremen, în timp ce vânzările vor începe în luna septembrie a acestui an.

Noul Mercedes-Benz C-Class Estate a primit o siluetă elegantă şi un geam al hayonului aproape vertical, subliniind aspectul practic al modelului. Asemenea sedanului, break-ul va beneficia de versiune elegantă sau dinamică, care pot fi distinse prin barele de protecţie şi grila radiatorului. În comparaţie cu predecesorul său, ampatamentul noului C-Class Estate a crescut cu 80 mm (2840 mm), lungimea a crescut cu 96 mm (4702 mm), iar lăţimea cu 40 mm (1810 mm). Gabaritele sporite au sporit spaţiul la interior.

Astfel, pasagerii spate au primit 45 mm pe lungime pentru genunchi, iar volumul portbagajului a crescut doar cu 5 şi respectiv 10 litri cu spătarele ridicate sau coborâte - 490-1510 litri.

Cu toate acestea, caracterul practic al portbagajului a fost îmbunătăţit datorită hayonului acţionat electric şi al sistemului HANDS-FREE ACCESS, care automat deschide portbagajul, atunci când mâinile sunt ocupate.

Spătarele scaunelor spate acum pot fi rabatate prin apăsarea unui buton, iar rabatarea se face într-un raport de 40:20:40, faţă de 60:40 al predecesorului.

Datorită utilizării aluminiului (49% din structura totală), noul C-Class Estate este cu 65 de kg mai uşor decât predecesorul său, fiind şi cel mai uşor break din segment.

La fel ca şi sedanul, break-ul este dotat cu tot felul de sisteme de siguranţă şi atenţionare, iar noul C-Class Estate debutează în premieră cu noul sistem Mercedes Connect Me, care vă va permite la distanţă să aflaţi starea vehiculului, sau cât combustibil mai este în rezervor prin intermediul smartphone-ului.

Motoarele diesel şi benzină, ce respectă normele ecologice Euro 6, sunt preluate de pe versiunea sedan şi sunt cu până la 20% mai eficiente faţă de generaţia precedentă. Astfel, noul C-Class Estate va dispune de propulsoare diesel cu puteri cuprinse între 115 şi 204 CP, în timp ce hybrid-ul diesel electric C 300 BlueTEC HYBRID, dotat cu un diesel de 204 CP şi un motor electric de 27 CP, consumă doar 3.8 l/100 km şi emite doar 99 g/km de CO2. La rândul său, puterea versiunilor pe benzină variază între 156 şi 333 CP, iar mai târziu va debuta şi versiunea C 350 HYBRID, dotată cu propulsor pe benzină şi un motor electric.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (36 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter