Studiul JD Power 2014: care sunt maşinile care îi satisfac pe germani
3 Iunie 2014, 08:45
JD Power a dat publicităţii de curând rezultatele studiului satisfacţiei clienţilor din Germania, în ediţia sa din acest an. Studiul relevă mai multe informaţii şi tendinţe interesante în aprecierile clienţilor la etapa achiziţiei unui automobil nou, dar şi în perioada experienţei de posesor.
Astfel, 56% dintre respondenţi
menţionează că fiabilitatea unei
mărci sau a unui model constituie
pentru ei cel mai important criteriu
în alegerea unei maşini, acest
criteriu fiind cel mai important în
studiul din acest an! Să însemne
asta oare o reaccentuare
a fiabilităţii ca prioritate absolută
pentru cumpărători, aşa cum se
întâmpla cu mulţi ani în urmă? Doar
48% menţionează că ofertele de
preţuri speciale îi pot convinge să
aleagă un model, iar 46% declară
că siguranţa e cea care le
determină alegerea.
În materie de satisfacţie a posesorilor de maşini noi, studiul ia în calcul posesorii automobilelor cu vârstă de până la 3 ani, şi se referă la 4 criterii esenţiale: satisfacţia oferită de vehicul, cu o pondere de 27% în rezultat, care include designul, performanţa, confortul şi dotările interioare, aşa cum sunt ele apreciate de posesori; costurile de exploatare, care includ costurile de consum, asigurare, deservire şi reparaţii – cu o pondere de 25%; calitatea vehiculului şi fiabilitatea lui, cu o pondere de 24%; precum şi satisfacţia deservirii, cu pondere de 23%.

Astfel, în clasamentul pentru 2014 al JD Power dedicat mărcilor în satisfacţia clienţilor domină marca Porsche, cu 835 de puncte din 1,000 posibile teoretic. Marca germană este urmată de Toyota, cu 818 puncte, şi Volvo, cu acelaşi număr de puncte. Mercedes-Benz e situat pe poziţia următoare, cu 811 puncte, urmat de Skoda, cu 805 puncte. Puteţi observa întregul clasament în graficul alăturat.

E interesantă şi urmărirea topurilor pentru fiecare segment, studiul JD Power relevând top 3 cele mai apreciate modele pentru fiecare din ele. Astfel, în segmentul ultra-compactelor domină Volkswagen up!, urmat de Toyota Aygo şi smart fortwo.
În cel al maşinilor compacte urbane domină Toyota Yaris, urmată de Citroen DS3 şi Kia Rio. În segmentul compact, unul din cele mai populare pe continentul european, domină Seat Leon, urmat de Kia cee’d şi Toyota Auris. În segmentul de talie medie domină Toyota Avensis, urmată de Skoda Superb şi Mercedes-Benz C-Class. În segmentul automobilelor de talie mare domină Volvo V70/XC70,
urmat de Mercedes-Benz E-Class şi Audi A6/RS6/S6/quattro.

În zona SUV-urilor şi monovolumelor există de asemenea clasări curioase. Astfel, în segmentul monovolumelor compacte tronează Opel Meriva, urmat de Nissan Note şi Citroen C3 Picasso. În segmentul monovolumelor de talie generoasă pe primul loc e poziţionat Mercedes-Benz B-Class,
urmat de Seat Altea/Freetrack/XL şi Volkswagen Touran. Segmentul SUV-urilor compacte, unul cu o popularitate crescândă în tempouri fevrile, e dominat în acest an de Kia Sportage, urmat de Mitsubishi ASX şi Ford Kuga. În fine, segmentul SUV-urilor generoase e adjudecat de Volkswagen Touareg, urmat de Porsche Cayenne şi BMW X6.
PiataAuto.mdIlie Toma
4
10,077
COMENTARII (31)
Cyber
Briceni, Moldova
la 3 Iunie 2014 - 11:16
Intre Porsche si Fiat nu e o diferenta char atat de mare... Unii, probabil prefera o anumita marca ca o pot optine/procura si e mai eftina la intretinere, altii prefera o alta marca pentru caracterul ei, lux confort sau altele.

Ce-mi place la diferiti producatori de autoturisme e ca produc masini pentru toate clasele sociale, asa ca mai importand de cat aceste "studii" sau ceva asemanator, e sa avem cu sa sa le cumparam si intretine.
0
3
Cyber
Briceni, Moldova
la 3 Iunie 2014 - 11:41
"chiar" :)
0
1
Valeriu
Chişinău
la 3 Iunie 2014 - 22:07
Ma bucur ca Avensis-ul este primul in clasa lui! Ați gresit, PA, alegandu-va masina! Rau este ca Eu nu imi pot permite modelul actual, care este super si o confirma si germanii... Dar și cel mai vechisor este bun, pentru ca în aproape doi ani, la o vârstă totala de 6 ani practic nu am cheltuit mai nimic in afara de întreținerea de rutina! Bravo Toyota!
1
2
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 3 Iunie 2014 - 22:29
Valeriu:PA nu a greșit,ci a făcut ceea ce a considerat că e mai bine,pentru tine Toyota Avensis e o mașină superbă,pentru alții nu prea,fiecare are om are părerea și gustul său,așa că nu poți condamna oamenii pentru gusturile lor.
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 3 Iunie 2014 - 23:37
Asa este nu ''poti condamna oamenii '' pt gusturile lor, dar poti condamna oamenii pentru greselile lor .Iar eu daca as fi fost''adminul'' as penalizat drastic glota de ''meseriasi'' , iar aici am vizati doar 4 dintre ei. Stiu ca sunt aproape ''sadic'' dar parca-mi face placere sa ma etalez in aceasta postura in fata celor 4 meserisi ( nu dau nume ) :)))))

@Valeriu JDpower iscaleste cu incredere si iscusinta orice top. Din fericire este singurul care am cea mai mare incredere ca poate face o treaba buna la acest moment. Lexus a obtinut 12 medalii consecutive de la JD Power, iar de aici reiese multe. JD Power nu premiaza orice ''ghioarca'' de marca cum o face ADAC .
2
1
GRED
Chişinău
la 4 Iunie 2014 - 08:51
De acord. JDPower e urmarit cu atentie in industria auto.

Valeriu> "... În segmentul de talie medie domină Toyota Avensis, urmată de Skoda Superb şi Mercedes-Benz C-Class......". Care a fost greseala PA?
0
1
GRED
Chişinău
la 4 Iunie 2014 - 08:53
Robert salut frate!
Hai sa "comentam masini" nu si oameni :)))
0
1
Valeriu
Chişinău
la 4 Iunie 2014 - 11:30
Ce va suparati asa tare nu inteleg? Eu am spus-o despre PA in gluma, treaba lor ce masina le place, iar voi deja sariti in cap: "nu poți condamna", "Care a fost greseala PA?".
Mai calm fratilor, nemtii vostri tot sunt buni!
0
2
Robert
Bucureşti, România
la 4 Iunie 2014 - 12:02
GRED, salutari si tie ! :D

Din ''pacate pt tine'' Mercedes nu prea apare pe primele locuri in clasamentele JD. Sa fie totusi un rabat de calitate ? Nu m-ar surprinde......eh dar oricum e ''fara numar'' ( injurat) de catre cei pagubiti.

Apropo. Ieri cand il asteptam pe cineva in masina ( am stat cam vreo 10 min tras pe dreapta ), a trecut un ''malaxor'' cu ''MELE'', stii ce asculta omul ? Incepea cu ''au, au, au........'' si se termina cu ''of, of, of........'' , iar printre versuri mai scapa cate un ''regheton'' .......Te las sa ghicesti :)))))
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 4 Iunie 2014 - 12:05
> EDIT <


GRED, salutari si tie ! :D

Din ''pacate pt tine'' Mercedes nu prea apare pe primele locuri in clasamentele JD. Sa fie totusi un rabat de calitate ? Nu m-ar surprinde......eh dar oricum e ''fara numar'' ( injurat ) de catre cei pagubiti.

A propos> Ieri cand asteptam pe cineva in masina ( am stat cam vreo 10 min tras pe dreapta ), a trecut un ''malaxor'' cu ''MELE'', stii ce asculta omul ? Incepea cu ''au, au, au........'' si se termina cu ''of, of, of........'' , iar printre versuri mai scapa cate un ''regheton'' .......Te las sa ghicesti :)))))
1
0
Vetrici
Chişinău
la 4 Iunie 2014 - 13:08
în ultima perioadă au fost publicate mai multe Studii de satisfacere a clienților față de mașinile personale, din care putem concluziona că diferite țări au diferite viziuni față de cum trebuie să fie și ce caracteristice sunt necesare unui automobil.
unica ce mă deranjează este Comentatorul nostru ”de top”, care în afară de: critici la adresa altora, regele manelelor și fiabilitate nu știe nimic.
1
1
Robert
Bucureşti, România
la 4 Iunie 2014 - 16:52
Pedro Vetrici, mi-au dat lacrimile sincer. Atat suflet depus pentru un comentariu tipic al unui inginer comunist. Vreau o batistuta neaparat lacrimile care ma invaluie la ''poalele'' obrazului . Cum mai merge vanzarea de Skode ? Nu iti trebuie facultate sau bac ca sa fii vanzaor de masini, asa ca pasajele tale postate cu un ''aer de superioritate'' nu te defineste. Dar cred ca-ti place. Stii vorba aia cu ''iz superior'' ? Incepea cu ''dragi tovarasi si preteni........'' te las sa ghicesti .Bafta!

Si acum hai sa zic eu ce tu ai omis sa zici. In ultima perioada au fost publicate mai multe Studii de satisfacere a clienților față de mașinile personale, din care putem concluziona că ( si aici punctez eu ) , anumite ''institutii'' de desfasurare cu act normativ a acestor prevederi din ''tabel'' sunt pur '''falsificate'' de finantistii cu ''maini fine'' , in cazul dat : ADAC si DEKRA. Understand ?
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 4 Iunie 2014 - 16:53
pentru*
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 4 Iunie 2014 - 17:47
PS : Esti atat de '' fals'' incat intr-o postare de a ta ''sustineai'' noua generatie Qashqai iar pe aici arunci cu laturi in marcile nipone, nu mai zic de comentariile de pe autostrada. md, elucubratiile tale sunt foarte usor de gasit pe net fara suparare. Inteleg ca esti inca tanar si vrei sa faci caterinca , hai ca se mai distreaza omul, mai o caterinca, mai o gluma, dar tu o dai cu micii-n fasole. Iar cand nu-ti convine colegul de forum, ''ii rupi muia'' asa cum esti tu obisnuit.
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 4 Iunie 2014 - 17:56
u*
1
0
Mihail
Chişinău
la 4 Iunie 2014 - 23:43
"Iar eu daca as fi fost''adminul'' as penalizat drastic glota de ''meseriasi'' "

robert daca tu erai admin ... situl se numea onlyjapan... si clienti:doar adminul!
:D
esti tari tu....
0
0
GRED
Chişinău
la 5 Iunie 2014 - 09:12
Valeriu> Nu am sarit in cap :)) Eu cred ca locul 3 nu e un loc chiar atat de prost dar nu vreau sa deschid cutia pandorei ce reprezinta un C class si un Avensis overall ..

Robert> Daca tot zici ca se plange lumea pe Mercedes cine naiba impune sa le procure (lasa Romanica). Ma refer la orice alte tari unde nu se asculta manele si shanson ... Bine au gresit o data au gresit de 2 ori ... dar zeci de ani la rand de ce crezi ca se procura asa stricacioase cum zici tu?

P.S. Vin des la Bucuresti si nu mi se pare ca toata lumea asculta uau uau uau... si of of of.... Printre colegii mei de la Bucuresti chiar nici unul ... In ce lume te invarti tu ca vezi doar mertzane si MELE-uri ? :)))
0
1
Vetrici
Chişinău
la 5 Iunie 2014 - 10:10
q.e.d. dacăăăă știi cum zic....
Roberte presupun că ai destulă școală să înțelegi abrevierea.
0
0
Vetrici
Chişinău
la 5 Iunie 2014 - 10:42
Roberte, hai să-ți mai spun ceva, toate site-urile și revistele specializate au careva preferințe față de un brand sau altu, chiar fiecare jurnalist are preferințele sale, iar cînd citești într-o revistă de specialitate un test, fie el și comparativ, să știi că este subiectiv
uită-te la tine, cred că la moment faci spume la gură, dar nu văd pentru ce. trebuie să fii obiectiv, dacă obiectivitatea ta se rezumă doar la fiabilitate, atunci pun la îndoială profesionalismul tău.
un jurnalist profesionist nu critică, ci scoate în evidență caracteristicile și punctele forte ale mașinii, poate să spună și despre careva puncte slabe, atît.
DA sunt un fan al mărcii SKODA, pentru că este un brand extraordinar.
și cred că ai observat că în toate topurile fie ele ”cumpărate” sau ”profesioniste” cum zici tu, Skoda se află în primele 5 mărci.
0
0
Valeriu
Chişinău
la 5 Iunie 2014 - 11:08
Ia chiar deschide-o GRED! Vad ca tare v-a mai afectat ca Toyota a luat multe locuri de frunte in opinia germanilor! Nu aveti somn din cauza asta!
Senzatii extra-super cand vezi in botul masinii steaua cu 3 colturi?
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 5 Iunie 2014 - 11:39
GRED, salutari si tie !

Cine le inpune sa le procure ? Marketingul . Iti baga pe gat cateva idiotenii cu ''downsizing'', mai adauga o turbina pe langa alea doua si gata, mai iti tranteste doua trei exemple in fata cu sistemul de tractiune (4Matic) si aia e......clientul naiv cade in plasa finantistilor care trag corzile in spatele afecerii, marjand pe un profit constant. Nu ti se pare normal ? Probabil ei isi ''freaca mainile'' de fericire la momentul la care noi ne contram p'aici. Dar lume lucida inca mai este. Respect japonezilor, ca ii combate intelectual ori de cate ori ''scot ei cate un porumbel pe gura'' . A propos, ai citit ce a spus ''boss-ul'' diviziei de lux ( Lexus ) ? Ca Lexus nu va produce masini in China de teama urmarilor care pot afecta calitatea precisa a masinilor lor.. Din cate se pare Lexus asambleza numai la ''el acasa'' , acolo este asamblat manual detaliu cu detaliu de cate 10 takumi ( takumi= artizani japonezi care sunt cei mai apreciati in intreaga industrie auto ) . Stiai asta ?

ps: Daca vii des la Bucuresti, si nu ai vazut ''vre un specimen cu stea pe capota care o arde pe....off of of '' inseamna ca nu ai ''analizat'' cum trebuie, orasul in cauza . Bafta !


Draga Vetrici ! Pedro Vetrici ! :D :D

Sucesti realitatea ! Dar esti indragostit, te inteleg !
Daca tu pui la ''indoieala profesionalismul meu'' , inseamna ca obiectivitatea ta este complet paralela cu ''lumea auto'', nu datorita faptului ca nu esti de acord cu mine ( cine a zis ca trebuie sa fii ) . Acest criteriu '' fiabilitatea'', este unul dintre cele mai principale atribute al unei masini ( noi sau vechi ) . Daca nu stiai pentru un client atributele substantiale in achizitia unu vehicul nou sunt : Fiabilitate- Siguranta si - Confort. Nu cred ca cineva , va pune ''lista de dotari'' inaintea Sigurantei, la fel cum nu cred ca cineva ar alege o ''marca facuta pe vaport'' inaintea unei marci cu renume si rezonanta mondiala in toate clasamentele de fiabilitate si satisfactie a clientilor din punct de vedere al mentenantei. Daca ai citit mai des comentariile mele, si ai observat ca eu acord prioritate maxima acestui atribut, eu cred ca ar fii cazul sa tragi mai multe concluzii si ai sa intelegi dc.
Cat despre ultimul ''pasaj'', nu te contrazic Skoda chiar se vinde f bn sa stii. In RO este masina omului sarac, la fel ca si Dacia, fiindca sunt accesibile ca pret . Toate cele bune in activitate !
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 5 Iunie 2014 - 11:45
PS : Sa nu uit. Fiabilitate unei masini mai contribuie si la siguranta celui care o conduce. Unui prieten ii s-a rupt ''bara anti-ruliu'' din sudura la un Audi A3 din 2011, s-a trezit prin vita-de-vie. A avut noroc !
0
0
Vetrici
Chişinău
la 5 Iunie 2014 - 12:34
Robert sunt deacord cu tine în unele aspecte: Fiabilitate- Siguranta si - Confort, eu, o privesc din altă perspectivă și nici nu încerc să-ți mai explic, am încercat mai devreme.
Fiabilitate- Siguranta si - Confort ----- sunt dimensiuni variabile.
nu idolatrizez nici un Brand, dar am respect pentru cei care au reușit în industrie: Ford, Toyota, WV, MB, BMW.
să-ți fie de bine în continuare.
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 5 Iunie 2014 - 13:04
OK: Apropo de Skoda. Maine am programat test drive cu 3 marci diferite dintre care si Skoda . Ele sunt urmatoarele : Nissan Qashqai, Skoda Octavia si Porsche Macan . Daca imi dai ''request friend'' le vei vedea expuse pozele. Toate cele bune !
1
0
501STL
Chişinău
la 5 Iunie 2014 - 19:13
Mafia,asa test ca cu GLA? :D vezi sa te imbraci bine si caciula sa iti ei,ca cind ai sa mergi in macan sa nu te ia curentul,cu totul ca presupun ca curentu tea luat de mic ca tare racit mai esti,ah da ,stiu ce o sa zici,ca nissanul e cu 15 capuri mai sus ca macanu ,si o sa incepi sa indrugi ca un timpit de fiabilitate si ca macanu ii VW si nissanu iii sel mai bun,da numa dupa toyota ,ca toyota e cea mai tare !!!si ca ca lexus la general ii mai bun,macar ca nu o sa il "testezi" :D .Apropo am si eu miine programata o intilnire cu Irina Sheyk si dupa asta mai inseara cu Adriana Lima,si o sa iti arat si poze cu ele sa vezi ca exista asa oameni pe lumea asta.bafta imputitule!!!!
1
0
Valeriu
Chişinău
la 5 Iunie 2014 - 21:45
Scor 1 la 0! În favoarea lui Robert! srl adica stl a rămas în urma cu mintea...

1
1
Robert
Bucureşti, România
la 5 Iunie 2014 - 23:24
@Valeriu, lasa ca se ''desteapta'' maine la examenul de Bacalaureat, la limba si literatura romana, cel putin cu gramatica este cam ''certat'' . Din cate am auzit, in RM s-au cam inasprit ''sesiunile'' de bac, in loc de 30% este 25% :))))) .........saracul de el , sa il vedem cum sta maine la lb romana, pardon ''lb moldoveneasca'' ....nah ca iar era sa le incurc :)))))

Alifonsou, barbate, ma intreb cum de ai curajul sa spui ca ''ai programata o intalnire cu doua fete'', idiotule. Eu m-as fii inrosit de rusine sa spun asa ceva cand as fi stiut ca sunt analfabet de gramatica si prost cu gandirea. Nu de alta dar banuiesc ca fetele nu-s atat de naive sa se intalneasca cu un impotent ca tine. Hai ca la culcare ca maine ai bacul la lb.romana . Chiar asa nu iti este rusine trollule ? Ai macar pic de respect pt oamenii care ar putea sa-ti fie tata .
1
0
501STL
Chişinău
la 6 Iunie 2014 - 00:01
tu cu incurcatul tau imi pare ca de mic teai incurcat si nu ai supt de la cine trebuie :).ah da eu ias da 2-0 valera ,ca raspuns la adresa MAFIA :D,asta spune tot,Roberte,am un mare resptect fata de un asa specialist ca tine ,care testeaza masini care nici nu existau la moment,GLA iti spune ceva? si mai nou,tu ,un manelist incins in niponii sai ,sa testezi doua MASINI germane ? pfffffffffff lasama ca te las,ceva mai proaspat nimic?ca cam miroase a mucegai.esti plictisit asa de tare ca nici tie nu iti vine a crede ce indrugi.
1
0
501STL
Chişinău
la 6 Iunie 2014 - 00:02
Valera,sa nu uiti sa ii ceri autograf cistigatoruluii :D,vad ca esti fan inrait !!!! rrrrrrrr .
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 6 Iunie 2014 - 01:33
''ca cam'' , asa este cum am spus eu. Nimic surprinzator, ''ca cam'' ne-am obisnuit cu asemenea elucubratii de-ale tale, asa ''ca cam'' esti lasat liber pe aici in consensul in care doar jignesti si nu spui nimic bun.

In alta ordine de idei ''ca cam'' ar trebui sa mai repeti pentru maine la bac, ''ca cam'' esti nepregatit, lasa ''mucegaiul''. Cine-i ''MAFIA'' ? Prietenul tau imaginar ? Sa nu uiti sa te ''pozezi'' cu niste ''manechine'' din plastic, le pui peruca si ne ''minti'' si tu ''ca cam'' ar fi adevarate. Adevarate mi-e greu sa cred ca vei avea una. Scuza-ma amice dar esti idiot.
0
0
Valeriu
Chişinău
la 6 Iunie 2014 - 08:45
Problema este, stl, ca sunteti amandoi de-o teapa, doar ca robert scrie un pic mai corect gramatical si mai vine uneori cu argumente tehnice. Nu stiu, se pricepe sau le copiaza de undeva...
Insa, in felul in care va laudati uneori favoritii sunteti amandoi penibili! :)
1
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!