Mercedes-Benz Gelandewagen celebrează 35 de ani cu un model special şi cu o istorie incredibilă!
13 Noiembrie 2014, 10:13
Acum 35 de ani în urmă apare legendarul model Mercedes-Benz Gelandewagen. Pentru a celebra aniversarea modelului german, care se produce fară prea mari schimbări
la uzina austriacă din Graz, Mercedes-Benz i-a oferit două
cadouri - o versiune specială şi o poveste de neuitat. Versiunea specială Edition 35 este disponibilă în două motorizări G 350 BlueTEC (84.900 euro) şi G 500 (94.800 euro) şi este
caracterizată prin combinaţia de culori alb negru, jante de 18 inch, extensiile aripilor AMG şi evacuare sport pentru versiunea G 500.
Pe cât de specială nu ar fi versiunea aniversară Edition 35 şi mai interesantă este povestea germanului de 77 de ani, Gunther Holtorf, vechiul G-Class al căruia îl vedeţi alături de
Edition 35. Istoria lui Gunther a început acum 26 de ani, atunci când el, împreună cu soţia sa Christine, au
pornit într-o călătorie în Africa de sud, cu al lor Mercedes-Benz 300 GD,
care a fost cumpărat de ei în 1988.
La început, soţii Holtorf au decis ca călătoria lor africană să nu dureze mai mult de doi ani, dar timpul a trecut ca o clipă, iar în rezultat aceştia au petrecut 5 ani în Africa. De aici şi a început marea lor aventură. Ei au decis să exploreze toată lumea împreună cu „Otto” – numele, care ia fost dat maşinii.
În 26 de ani de zile, ei au cutreierat
215 ţări ale lumii şi au parcurs
aproape 900.000 de km, 250.000
dintre care au fost prin off-road!
Pentru a face faţă condiţiilor grele şi masei suplimentare a echipamentului pentru expediţii (doar pe acoperiş erau 400 kg în plus), „Otto” a fost echipat cu arcuri şi amortizoare mai rigide.
Chiar şi atunci când soţia
sa a decedat, Gunther şi-a
continuat aventura vieţii.
În expediţiile sale, Ghunter niciodată nu staţiona la hoteluri, având un pat pliabil chiar în interiorul maşinii, astfel, el a locuit în maşină în tot acest răstimp, având în ea tot ceea ce este necesar pentru trai.
Chiar şi cu modificările făcute, în mare parte „Otto” a rămas original, inclusiv transmisia şi motorul diesel (88 CP şi 170 Nm, Vmax - 130 km/h), cu excepţia modificărilor la suspensie
şi schimbării unor elemente ale caroseriei, deteriorate în urma
unui accident expediţional.
După spusele celor de la Mercedes-Benz, condiţiile grele în care „Otto” a parcurs aproape 900.000 de kilometri, ar echivala cu 2,5 milioane de kilometri în condiţii uzuale!
Acestă istorie emană o
profundă inspiraţie, dar expediţia în jurul lumii al lui Gunther şi „Otto” a luat sfârşit. Drumurile lor se despart aici, la muzeul Mercedes-Benz, unde de acum în acolo va locui „Otto” şi îşi va povesti istoria vizitatorilor săi. Pentru realizările sale de-a lungul vieţii „Otto” va fi inclus şi în Cartea Recordurilor Guinness.

O pensionare decentă, pentru un model legendar şi extrem de fiabil, chiar şi în cele mai grele condiţii ale globului pământesc!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
3
2,941
GALERIE FOTO (37 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (3)
Petru Amihalachioaie
Chişinău
la 13 Noiembrie 2014 - 12:28
Valeriu, cand este verb, "ia" se scrie prin cratima, "i-a". Aici "...la uzina austriacă din Graz, Mercedes-Benz ia oferit două cadouri..." trebuia de scris prin cratima. Iar aici "...Chiar şi atunci când soţia s-a a decedat,..." "sa" se scrie fara cratima, deoarece acesta nu este un verb, nu indica o actiune, dar e vorba de sotia sa, adica a lui Gunther Holtorf. :)
0
1
BVSX
Chişinău
la 13 Noiembrie 2014 - 12:39
Petru, merci de atenţionare. Sunt nişte reguli simple, pe care oricine le ştie. Greşelele au fost comise mecanic. )
0
0
GRED
Chişinău
la 13 Noiembrie 2014 - 23:02
Impresionant.
Apropo: Cei ce scriu articole nu au dreptul la greseli. Cei ce comenteaza - nu poarta nici o vina.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!