Mercedes-Benz testează parcarea autonomă împreună cu Bosch şi car2go
10 Iunie 2015, 15:03
Parcarea absolut autonomă a unui vehicul fără conducător nu este o noutate, fiind demonstrată de către cei de la Audi, Volvo şi Renault, dar acest nou proiect va face posibilă implementarea acesteia în viaţa reală.

Cei de la Daimler, Bosch şi car2go lucrează asupra unui sistem de parcare autonomă care va fi viabilă înaintea apariţiei automobilelor autonome. Automobilele utilizate în acest proiect vor fi oferite de către programul de închiriere car2go, pentru care doritorii vor trebui să se înregistreze în prealabil. Ideea este aceeaşi – cu ajutorul unei aplicaţii pentru smartphone, conducătorul
„cheamă” automobilul programat care va veni la locul prestabilit pentru a lua la bord conducătorul, iar la întoarcere conducătorul va da acordul pentru ca automobilul să caute locul său de parcare şi să se parcheze singur. Tot procesul va fi înregistrat în sistemul car2go. La momentul actual sistemul se află în stagiul de testare, iar pentru ca cesta să funcţioneze parcările vor fi dotate cu infrastructura specială, care va „lega” traseul parcării printr-un fir invizibil de automobil, cel din urmă fiind echipat cu camere şi senzori necesari pentru a se deplasa sigur în parcare.
Astfel, cu închirierea se vor ocupa
cei de la car2go, cu infrastructura parcărilor – Bosch, iar cu ajustarea senzorilor maşinilor cei de la Daimler. Acest program va uşura procesul de închiriere car2go fără a fi nevoie de un intermediar la predarea şi preluarea maşinii.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,020
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!