Ofertă specială pentru Toyota Land Cruiser în Moldova: -5%
7 August 2015, 11:30
Centrul Toyota Chişinău „Continent”
dă start unei promoţii speciale pentru familia Land Cruiser, formată din modelele Land Cruiser Prado şi Land
Cruiser 200. Până la 31 august
2015, acestea pot fi achiziţionate în showroom-ul din Chişinău la un preţ special, cu o reducere de 5%!
Oferta este valabilă până la 31 august 2015, pentru toate exemplarele Land Cruiser din stoc, cu anul de fabricaţie 2015.
Sunteţi binevenit în showroom-ul Toyota, situat pe str. Arborilor 17/1,
în Chişinău. Consultanţii Toyota vor
fi bucuroşi vă ofere informaţii suplimentare şi la numărul de
telefon 022-79-14-77.
Legenda Land Cruiser

Menit să devină un adevărat luptător, Land Cruiser s-a născut în condiţiile aspre ale Războiului din Coreea. Atunci când întreprinderile industriale nipone au primit sarcina de a crea un automobil compact, cu tracţiune
integrală, pentru forţele armatei SUA, aflate în Coreea, compania Toyota a primit cea mai mare parte dintre comenzi. Astfel, în ianuarie 1951 a fost prezentat primul prototip al vehiculului militar – Toyota BJ.
În anul 1955 Toyota BJ s-a transformat dintr-un vehicul militar într-un SUV pentru drumurile publice numit Land Cruiser seria 20.
Land Cruiser seria FJ40 a apărut în anul 1960, devenind extrem de popular datorită fiabilităţii, longevităţii şi capacităţilor sale de trecere, fiind o legendă recunoscută şi în zilele noastre.
În anul 1967, apare o versiune mai încăpătoare, Land Cruiser seria 50 (FJ55) care a fost primul land Cruiser cu ampatament mărit de la 2,285 la 2,700 mm, oferind un confort sporit la bord chiar şi în călătoriile cu familia.
Pentru a satisface necesitatea cumpărătorilor de a avea un automobil mai spaţios şi mai confortabil, în anul 1980 Toyota a început producţia noii generaţii Land Cruiser – seria 60, care ţinea cont de cele mai înalte cerinţe privind siguranţa şi caracterul ecologic.
Probabil cea mai interesantă este seria 70 al legendarului Land Cruiser, care se produce din 1984 şi până în prezent trecând printr-un facelift consistent.
Odată cu apariţia seriei 80 în anul
1989, Land Cruiser s-a mutat din off-road în oraşe, fiind un SUV
modern şi confortabil.
Land Cruiser seria 100, apărut în perioada în care seria 80 atingea cote maxime de popularitate, a depăşit-o pe aceasta din urmă prin nivelul de confort, astfel încât a avut un
succes imediat garantat.
Către acea perioadă Land Cruiser îşi câştigase deja imaginea impecabilă de SUV, fiind declarat de ONU ca fiind unul dintre cele mai de încredere automobile cu tracţiune integrală.
Peste câteva generaţii de succes şi îmbunătăţiri, pe piaţă a apărut Land Cruiser seria 200 – un automobil care a reunit caracterul puternic al unui
SUV şi confortul clasei lux.
Timp de 65 de ani de existenţă Toyota Land Cruiser a fost vândut în peste 6,500,000 de exemplare şi nu se opreşte nicidecum aici. Dintr-un vehicul militar acesta s-a transformat
într-un SUV modern, cu care poţi merge oriunde – de la un centru comercial până la Polul Nord.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md, cu referire la Toyota Moldova
1
3,275
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!