Opel demonstrează tehnologia de evitare a accidentelor (Video)
9 Octombrie 2015, 11:14
Atunci când un copil sare de după un obstacol în faţa maşinii avem foarte puţin timp pentru a reacţiona şi a evita accidentul. Cei de la Opel au dezvoltat o tehnologie care va detecta pietonul sau maşina apărută brusc în faţă, va aplica frâna şi va vira autonom pentru a ocoli obstacolul!
Prototipul este bazat pe modelul Opel Insignia şi vine cu cameră şi radar, dar şi sisteme de direcţie şi de frânare modificate. La început sistemul avertizează conducătorul, iar dacă acesta nu reacţionează maşina va ocoli obstacolul de sine stătător.
Un alt sistem ingenios va urmări comportamentul conducătorului prin intermediul unei camere ţintite pe capul acestuia. Sistemul va prezice, spre exemplu, când conducătorul vrea să facă o schimbare a benzii.
Astfel sistemul va ajuta alte sisteme active de siguranţă pentru a nu lansa semnale de alertă când nu e cazul şi de a îmbunătăţi lucrul celor din urmă.
Un al treilea sistem vizează tehnologia car-to-X care va face viaţa conducătorilor mai uşoară în oraş informându-i despre situaţia la intersecţiile ce urmează şi
recomandând viteza de circulaţie pentru a trece intersecţia fără oprire, ceea ce va spori eficienţa. Cei de la Opel lucrează şi asupra tehnologiei condusului autonom, însă o vor seta în
felul lor, pentru a nu lipsi conducătorul de experienţe plăcute la bordul maşinii.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,103
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!