Jaguar E-Type a fost votat drept cea mai bună maşină britanică a tuturor timpurilor!
2 Noiembrie 2015, 13:03
În iulie acestui an vă anunţam despre sondajul internaţional al celor de la Classic & Sportscar, în urma căruia trebuia să fie aleasă cea mai bună maşină britanică a tuturor timpurilor.
Din cele 10 automobile britanice care au fost incluse în sondaj (Jaguar E-Type, Mini Cooper S, Austin Seven, McLaren F1, Range Rover, Lotus Seven, Bentley Speed Six, Ford GT40,
Jaguar XKSS şi Rolls-Royce Silver Ghost), miile de voturi au înclinat balanţa înspre Jaguar E-Type de
la bun început.
Câştigătorul a fost anunţat la expoziţia Classic & Sportscar – The London Show, care a avut loc de pe data de 30 octombrie până pe 1 noiembrie. Astfel, cu titlul de „Best British Car Ever” a fost desemnat legendarul Jaguar E-Type. Câştigătorul se afla sub plapuma roşie şi avea să fie nu un oarecare E-Type, ci primul exemplar decapotabil E-Type Series 1 cu propulsor în 6 cilindri în linie de 3.8 litri construit în februarie lui 1961 cu numărul de înmatriculare 77 RW.

Acest exemplar a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva din 1961, iar acolo el a ajuns pe „roţile sale” într-o călătorie din Coventry până în Geneva, cu legendarul pilot de teste Jaguar, Norman Dewis la volan.
Iniţial E-Type a fost elaborat ca o maşină de curse, bazându-se pe modelul Type D care a câştigat o mulţime de curse, în scurt timp însă, cei de la Jaguar l-au adaptat pentru drumurilor publice, convertindu-l într-un automobil din categoria Gran Turismo.

Atunci când a apărut, E-Type a fost declarat de însăşi Enzo Ferrari drept cea mai frumoasă maşină din lume, fiind şi cea mai rapidă maşinp în acele timpuri cu o viteză de 240 km/h şi o acceleraţie de la 0 la 60 mile pe oră (96 km/h) în mai puţin de 7 secunde.
E-Type a fost produs din 1961 până
în 1975 în caroserie coupe sau decapotabilă cu propulsoare în
6 şi 12 cilindri.
Fiind un automobil excepţional de frumos, Jaguar E-Type a fost popular şi printre staruri, precum Steve McQueen, George Best, Sir Jackie Stewart, Brigitte Bardot şi Frank Sinatra. Şi în zilele noastre Jaguar E-Type rămâne a fi un automobil extraordinar, o adevărată bijuterie britanică!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,432
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!