KIA vrea să devină lider în segmentul modelelor „verzi” către anul 2020. Va lansa mai multe modele hibride şi electrice!
17 Noiembrie 2015, 11:38
Viitorul SUV compact KIA Niro va avea versiune hibridă cu emisii de CO2 de doar 90 g/km. Şi acesta este doar începutul! Către anul 2020 producătorul coreean va extinde gama hibrizilor şi vehiculelor electrice până
la 11 modele. KIA va investi 10.2 miliarde de dolari în elaborarea noilor vehicule „verzi” care vor ajuta să reducă consumul cu 25% comparativ cu gama modelelor anului 2014. Cererea pentru modelele electrice şi cele plug-in hybrid va creşte mult în următorii ani, iar cei de la KIA doresc să fie lideri în acest segment, oferind clienţilor tehnologii de ultimă oră.
Către anul 2020 coreenii vor lansa şi primul vehicul electric global propulsat de celule de combustibil care se alimentează cu hidrogen. Substratul tehnic va avea o unitate de dimensiunea unui propulsor de 2.0 litri pe benzină, iar pachetul celulelor de
combustibil va fi cu 5% mai eficient şi cu 10% mai performant, fiind cu 15% mai uşor şi cu 15% mai compact decât generaţia curentă a celulelor de hidrogen. Cu un singur plin de hidrogen, modelul electric va parcurge mai mult de 800 km, iar viteza maximă
va fi de aproximativ 170 km/h. Un astfel de vehicul va fi produs anual în 1,000 de exemplare. În 1998 KIA a produs o serie limitată Mohave FCEV care cu un singur plin de hidrogen atingea o autonomie de 680 km.
Nu vor fi uitate nici unităţile convenţionale. Şapte din zece propulsoare curente diesel şi pe benzină vor fi înlocuite cu propulsoare de nouă generaţie care vor fi în mare parte turboaspirate.
Planurile ambiţioase a celor de la KIA vor începe să se realizeze deja din anul 2016, atunci când actuala KIA Optima va primi două versiuni hibride! Da, aţi auzit bine – două la număr!
Prima va fi o versiune obişnuită Optima Hybrid, care va fi dotată cu propulsorul de 2.0 litri pe benzină (156 CP), cu motor electric (52 CP), transmisie automată în 6 trepte şi pachet de baterii litiu-polimer de 1.62 kWh, având la activ un total de 195 CP şi fiind cu 10% mai eficientă faţă de generaţia precedentă Optima Hybrid.
Al doilea hibrid, va fi Optima Plug-in Hybrid (PHEV), cu posibilitatea încărcării bateriilor litiu-polimer de
9.8 kWh de la priză. Sub capotă va
fi acelaşi propulsor pe benzină de
2.0 litri (156 CP) cuplat la transmisia automată în 6 trepte, dar motorul electric va fi ceva mai puternic – 68 CP. În regimul pur electric KIA Optima PHEV va parcurge 43 km.
KIA Optima Hybrid va fi disponibilă în prima jumătatea anului 2016, iar versiunea plug-in hybrid va debuta în a doua jumătate.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,135
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!