Să cunoaştem mai îndeaproape maşina lui James Bond - Aston Martin DB10! (Video)
12 Noiembrie 2015, 08:30
Apărută pentru prima data în 1963, seria de filme cu agentul 007, a devenit cu adevărat legendară. James Bond dintotdeauna a avut parte de automobile excepţionale, majoritatea fiind de marca Aston Martin, cea din urmă ajungând un adevărat
simbol al agentului britanic.
Pentru pelicula recent lansată numită „Spectre” pentru prima dată James Bond primeşte o maşină „cusută” doar pentru dânsul asemenea unui costum!
Astfel, actorul de frunte Daniel Craig,
a primit o adevărată bijuterie la dispoziţie, numită Aston Martin DB10. Britanicii au dezvăluit mai multe imagini şi detalii despre maşina eroului principal din pelicula „Spectre”.
Un total de 10 exemplare
au fost produse, toate fiind livrate echipelor de filmare, cascadorilor
şi lui Daniel Craig în persoană.
Fiecare model fiind adaptat anumitor scene – de urmărire, săriturilor, scenelor de drifting unde maşinile veneau echipate cu frână de mână hidraulică (vedeţi în galerie), în timp ce unele exemplare fiind impecabile cât la exterior atât şi la interior, fiind utilizate în scene fără urmăriri şi explozii.
În unul dintre cele două video pe care vă prezentăm mai jos, Marek Reichman, şeful proiectului DB10, a apărut în show-ul Jay Leno’s Garage, unde a dezvăluit mai multe detalii despre această fiară.
Conform lui Reichman, maşina dedicată agentului 007 a fost construită pe şasiul adaptat din aluminiu al lui Aston Martin Vantage, având acelaşi substrat tehnic inclusiv
V8-ul aspirat natural de 4.7 litri care transmite roţilor spate 420 CP prin intermediul cutiei manuale în 6 trepte şi fiind capabil să propulseze maşina la o viteză maximă de 305 km/h.
Mai mult decât atât, caroseria realizată integral din fibră de carbon defineşte designul viitoarelor modele Aston Martin, precum modelul DB11, care va veni să-l înlocuiască actualul DB9.
Formele voluptoase, dar totodată graţioase şi uşoare, aripile evazate, partea frontală realizată în stilul unui
rechin şi alte elemente stilistice, precum jantele de 20 de inch cu design special, vor apărea pe
viitoarele modele Aston Martin.
Un alt detaliu interesant este
cutia manuală, care va fi prezentă pe viitoarele modele Aston Martin, deşi tot mai mulţi producători doresc să se dezică de aceasta în favoarea cutiilor automate sau cele cu dublu ambreiaj.
Volanul maşinii lui James Bond este aproape pătrat, inspirat din Aston Martin One-77, în timp ce planşa de bord are un design futurist, amintind
de ceasurile elveţiene sofisticate.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,558
GALERIE FOTO (35 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!