(VIDEO) Cum arată construcţia pasajelor şi podurilor de pe autostrada A7 din România în prezent

19 Aprilie 2024, 09:13
Redacţia PiataAuto.md
Autostrada A7 din România e un exemplu de construcţie a unui mare proiect de infrastructură făcut la scară mare, cu mii de oameni şi utilaje implicate, care decurge cu adevărat într-un ritm constant de accelerat. În lunile precedente explorările video de pe şantiere arătau adeseori suprafeţe mari tasate şi pregătite pentru asfaltate, sau chiar porţiuni care primiseră deja primele straturi de asfaltate. Un nou video, însă, arată acum evoluţia actuală la construcţia pasajelor şi podurilor de pe această autostradă.
Pasajele şi podurile sunt elemente ceva mai complicate la o autostradă decât construcţia fâşiilor de drum pe teren plan, dar în cazul autostrăzii A7, ea nu trece prin forme foarte complicate de relief, ceea ce face şi aceste construcţii oarecum mai simple, în comparaţiile cu segmentele cu tunele prin munţi şi poduri deasupra depresiunilor mari, care trebuie construite pe autostrada A1, spre exemplu.
Totuşi, chiar şi asemenea construcţii prin zone relativ plane, pot asigura autostrăzii o variaţie mai mică de declivitate, iar dacă se pun materiale de antifonare — un confort mai bun al locuitorilor din localităţile în proximitatea cărora trece o asemenea autostradă.
Din imagini se pot vedea lucrări avansate la construcţia structurilor de susţinere a pasajelor, unele din ele având deja betonul turnat, cel puţin pe o parte din etape, iar altele fiind încă la etapa legării armăturii pentru viitoarele structuri.
Desigur, o parte din randamentul acestui proces de construcţie e dată şi de faptul că mixarea betonului e făcută direct la locaţie, într-o mini fabrică amplasată lângă şantier, fapt care e absolut firesc la asemenea proiecte de anvergură.
Imaginile sunt surprinse de pe segmentul cuprins între Buzău şi Focşani, în lotul 1 al acestuia, dintre Buzău şi Vadul Paşii.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,747
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!