Imperiul Volkswagen cade! Grupul se va dezice de Lamborghini, Bentley şi Ducati?!
7 Decembrie 2015, 13:03
Scandalul celor de la Volkswagen ia o întorsătură radicală! Cei de la Volkswagen ar putea să se dezică de Lamborghini, Bentley şi Ducati pentru a acumula o sumă necesară lichidării consecinţelor dieselgate-ului.
Era şi de aşteptat că „trişarea emisiilor” nu va aduce la bine şi chiar dacă cei de la Volkswagen au restructurat investiţiile şi urmează să reducă numărul de modele şi echipări, nu se va reuşi adunarea banilor necesari pentru achitarea amenzilor şi repararea vehiculelor afectate de sistemul de „trişare al emisiilor”.
Nici cei 20 de miliarde de euro luaţi în credit de la 13 bănci germane nu vor fi suficienţi, pagubele în urma dieselgate-ului cifrându-se la 80 miliarde de euro! Astfel, cei de la Volkswagen ar trebui să jertfească câteva companii din cadrul imperiului său pentru a „astupa găurile” dacă nu vor găsi bani suficienţi din alte părţi.
Conform unor surse din cadrul grupului, cei de la Volkswagen vor scoate la vânzare diviziile MAN care produc unităţi de propulsie pentru corăbii şi centrale electrice, dar şi brandurile de lux Lamborghini, Bentley şi Ducati! În urma acestor vânzări, de la imperiul Volkswagen se va putea desprinde şi Porsche, care poate funcţiona şi de sine stătător.
Între timp vânzările celor de la Volkswagen au scăzut simţitor în noiembrie – cu 24.7% în SUA, cu 20% în Marea Britanie şi cu 2% în Germania. În Franţa şi China au fost creşteri nesemnificative de 4.4% şi,
respectiv, 1.8%, ceea ce este dezamăgitor pe dacă e să comparăm cu cifrele de creştere ale acestor pieţe – 11% şi, respectiv 11.8%.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,383
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!