Premieră: Noul Volvo S90! (Video)
2 Decembrie 2015, 18:02
Deşi premiera mondială al noului Volvo S90 va avea loc la Salonul Auto de la Detroit din ianuarie 2016, sedanul de lux suedez a fost dezvăluit astăzi la un eveniment special la Gothenburg.
În mare parte exteriorul noului sedan premium este inspirat din Volvo Concept Coupe. Similarităţile cu conceptul se pot observa la calandru, blocurile optice cu LED-uri în formă de „T” orizontal, conturul şi forma geamurilor laterale, dar şi la blocurile spate originale.
Per general aspectul noului Volvo S90 este expresiv, dinamic, elegant şi chiar futurist! O briză proaspătă de pe tărâmul scandinav! Interiorul este foarte spaţios, mai ales pentru pasagerii spate, în timp ce bordul primeşte un design similar cu XC90, dar cu mici retuşuri, care-l fac mai elegant şi mai rafinat.
Prizele de aer de pe consola centrală sunt integrate elegant în conturul display-ului sistemului multimedia, în timp ce inserţiile din lemn sunt mai mari faţă de cele regăsite în XC90. De la SUV-ul suedez noul S90 a împrumutat aşa elemente cum ar fi planşa de bord, volanul şi levierul transmisiei.
Fiind construit pe aceeaşi
platformă SPA, pe care este bazat şi SUV-ul XC90, noul S90 va împrumuta de la cel din urmă practic întreaga gamă de propulsoare - D4 (190 CP şi 400 Nm), D5 (225 CP şi 470 Nm), T6 (320 CP şi 400 Nm) şi propulsia hibridă T8 Twin-Engine care dezvoltă 400 CP şi 640 Nm.
Noul S90 va avea tracţiune faţă sau integrală, cutie de viteze manuală în 6 trepte sau automată în 8 trepte. Mai mult decât atât, odată cu noul S90 debutează o nouă tehnologie pentru versiunea diesel D5 cuplată la cutie automată (tracţiune faţă sau integrală)
numită PowerPulse, care oferă o acceleraţie mai bună datorită unui rezervor de 2 litri cu aer comprimat (se comprimă în timpul mersului), care aspiră sub presiune acel aer în colectorul de evacuare astfel sporind rotaţiile turbinei, care la rândul său
sporeşte puterea şi acceleraţia – ceva similar se foloseşte în raliuri deşi principiul de lucru este diferit.
Noul Volvo S90 nu va fi lipsit de sistemele de siguranţă activă şi pasivă. La construcţia caroseriei
a fost utilizat pe larg oţelul de înaltă rezistenţă care constituie 35% din masa totală a caroseriei.
Sistemele de siguranţă activă numite la pachet IntelliSafe, sunt foarte diverse, începând cu renumitul City Safety şi terminând cu noile sisteme
prezentate în premieră precum Large Animal Detection, Run-off Road Mitigation şi Pilot Assist.
Datorită sistemului Large Animal Detection noul S90 poate detecta animale mari şi evita coliziunea cu acestea la viteze mai mici, în timp ce la viteze mai mari sistemul poate reduce viteza cu 15 km/h astfel micşorând consecinţele impactului.
La rândul său sistemul Run-off Protection „simte” atunci când
maşina tinde să iasă în decor
şi evită accidentul la viteze între
65 şi 140 km/h acţionând volanul şi frânele. Acest sistem este unic de acest gen în lume!
Pe noul Volvo S90 debutează şi sistemul de condus semi-autonom numit Pilot Assist care va oferi un condus autonom într-un trafic aglomerat sau pe magistrală la viteze de până la 130 km/h. Suedezii precizează însă că pentru un lucru
corect al sistemului marcajele şi semnele rutiere trebuie să fie clare, iar conducătorul trebuie să ţină mâinile pe volan, în caz contrar maşina va deconecta sistemul şi va „trage pe dreapta”.
Mai multe informaţii şi date tehnice vor fi dezvăluite mai aproape de Salonul Auto de la Detroit unde va avea loc premiera mondială al noului Volvo S90.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
4,144
GALERIE FOTO (52 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (6 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!