Acum 130 de ani se năştea primul Automobil!
20 Ianuarie 2016, 13:09
Istoria naşterii Automobilului, este una de o importanţă majoră pentru omenire. Dar cum a început totul? Carl Benz a aplicat patentul pentru primul automobil din lume echipat cu propulsor cu ardere internă pe data de 29 ianuarie 1886, la oficiul de patentare din Berlin.
Acest patent cu o vechime de 130 de ani este recunoscut drept certificatul de naştere al „Automobilului” şi reprezintă spiritul inovativ al lui Carl Benz. Mai târziu, în acelaşi an, şi Gottlieb Daimler a creat primul său vehicul motorizat.
Creaţia lui Carl Benz a fost proiectată în anul 1885, fiind dezvăluită publicului larg pe 3 iulie 1886 în Mannheim. Pentru a crea primul automobil din lume, Benz a utilizat un şasiu special pe care a amplasat un propulsor cu ardere internă cu un cilindru orizontal volumul căruia constituia 954 cm cubi. Propulsorul dezvolta doar 0.75 CP la 400 rpm, în timp ce viteza pe care o dezvolta automobilul era de 16 km/h.
Pentru a demonstra fiabilitatea şi uzabilitatea automobilului în condiţii de zi cu zi, în luna august 1888 versiunea îmbunătăţită Model III a pornit într-o călătorie din Mannheim în Pforzheim şi înapoi, la volan fiind soţia lui Carl Benz, Bertha Benz, care şi-a luat şi cei doi feciori, Eugen şi Richard, în calitate de pasageri. Astfel, Bertha Benz a demonstrat cât de bun este conceptul automobilului, dar şi a aplicat în practică ideea principală al automobilului, care persistă şi în prezent, de a fi un transport pentru pasageri.
Însăşi Carl Benz a indicat în patent, că automobilul este un vehicul pentru transportarea a unuia sau patru pasageri. Actual şi în zilele noastre.

Invenţia revoluţionară al lui Carl Benz din anul 1886 a regândit în totalitate conceptul mobilităţii. În cei 130 de ani Mercedes-Benz s-a inspirat din invenţia tatălui Automobilului şi a dus
conceptul acestuia la un nivel absolut cu tehnologii inovatoare în domeniul siguranţei, eficienţei şi, mai nou, a condusului autonom. Împreună cu vehiculul motorizat al lui Gottlieb Daimler, primul automobil al lui Carl Benz întâmpină vizitatorii muzeului Mercedes-Benz din Stuttgart, Germania.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,312
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!