Audi începe pregătirile pentru producţia vehiculelor electrice!
21 Ianuarie 2016, 12:45
Greu a ajuns şi la marii producători auto că viitorul automobilelor este electric. Cei de la Tesla Motors au demonstrat că se poate, neavând nicio exprerienţă în domeniul construcţiei de maşini! Iată că şi cei de la Audi se activizează în direcţia mobilităţii
electrice prin restructurarea producerii la unele din uzine. Producţia la scară largă al primului vehicul electric Audi care va fi un SUV, va începe la uzina din Bruxelles în anul 2018.
La aceeaşi uzină vor fi produse şi bateriile pentru SUV-ul electric, în timp ce cei de la Audi confirmă că la uzina belgiană vor fi produse toate vehiculele electrice din cadrul Volkswagen Group.
Pentru a produce SUV-ul electric la uzina din Belgia, producţia modelului Audi A1 va fi mutată de la uzina belgiană la uzina spaniolă în Martorell, în timp ce din Spania, producţia SUV-ului Audi Q3 va migra în Ungaria, la uzina din Gyor, unde sunt produse modelele Audi A3 Sedan, A3 Cabriolet, TT şi TT Roadster.

Conform celor de la Audi viitorul SUV electric va fi foarte apropiat ca design de conceptul Audi e-tron quattro, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie 2015 şi se va situa între modelele Audi Q5 şi Audi Q7. Astfel, producătorul german practic ne-a sugerat că viitorul SUV electric se va numi Audi Q6 e-tron quattro! Viitorul Q6 e-tron quattro va fi echipat cu trei motoare electrice, va oferi un caracter dinamic şi o autonomie de peste 500 km, în timp ce bateriile vor putea fi încărcate de la încărcător rapid.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,167
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!