BOSE a creat o suspensie „magică” care ar fi putut revoluţiona industria auto! (Video)
16 Februarie 2016, 10:21
Dintotdeauna suspensia automobilelor a fost un compromis. Producătorii auto se străduie să seteze suspensia automobilelor pentru manevrabilitate şi confort, caracteristici incompatibile, de alt fel. Unora le reuşeşte mai bine, altora mai rău, dar, probabil, cea mai revoluţionară suspensie a elaborat-o BOSE, care fiind un producător de sisteme audio, a gândit, cum zic americanii, „outside the box” asupra acestui aspect. Rezultatul a fost suspensia electromagnetică care ar fi putut să revoluţioneze industria auto.
Creată cu 24 de ani în urmă, această suspensie „magică” şi acum uimeşte prin caracteristicile sale! Dar ce a făcut-o într-atât de specială? Suspensia putea detecta denivelările şi regla caracteristicile amortizoarelor speciale dotate cu magneţi şi electromotoare, pentru ca la trecerea acestora maşina să rămână neclintită! În curbe şi la frânări bruşte maşina la fel practic nu se înclina. Suspensia „Project Sound” a fost instalată pe prototipul Lexus LS400 de prima generaţie, pentru a demonstra cum acesta practic levitează deasupra denivelărilor!
Mai mulţi producători auto, printre care Jaguar, Mercedes-Benz, Honda şi Ferrari au fost interesaţi în această suspensie. Totuşi, suspensia nu a ajuns în producţia de serie din cauza costurilor mari şi a greutăţii mari. În fine, în ziua de astăzi tehnologiile au evoluat foarte mult, sunt materiale uşoare şi rezistente care pot înlocui cele utilizate cu 24 de ani în urmă pentru a reduce greutatea, iar costurile de producţie ar putea fi reduse în timp, iar tehnologia ar avea loc iniţial pe limuzinele mari de lux unde costul unei astfel de suspensii nu va conta prea mult.
Noi, totuşi, credem că această tehnologie va ajunge în producţie, iar unele zvonuri indică că cei de la Citroen au pus mâna pe suspensia
magică!

Mai jos puteţi vedea un video, unde este demonstrat lucrul suspensiei, iar
la urmă vă aşteaptă şi o surpriză – o săritură peste limitatorul de viteză!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
10,242
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (1)
B.D.
Cahul, Moldova
la 16 Februarie 2016 - 16:25
super, cei drept am mai citit mai devreme despre suspensia data, dar cred ca pentru asa tehnologie trebuie sa dezgolim buzunarul binisor, cel mai tare mia placut momentul cu saritura, am impresia ca pe drumurile noastre masina mai mult in aer va fi :D
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!