(VIDEO) Tesla demonstrează că noua baterie Powerwall 3 poate opera şi fiind parţial inundată în apă

19 Martie 2024, 13:07
Redacţia PiataAuto.md
Tesla a lansat acum o lună noua sa baterie Powerwall 3, destinată caselor ca soluţie de stocare a electricităţii fie din reţea, fie de la panouri fotovoltaice, şi folosirii ei atunci când e nevoie, inclusiv la orele de solicitare maximă în reţea. Noua generaţie Powerwall vine cu mai multe inovaţii şi salturi tehnologice, dar acum Tesla a publicat imagini care vin să demonstreze una din cele mai neobişnuite calităţi pe care le-ar putea pretinde o baterie, cea de a putea să rămână funcţională şi atunci când e inundată de apă până la mai mult de jumătate din înălţimea sa!
Poate părea absurdă ideea de a-ţi dori vreodată să pui o baterie în apă, dar adevărul e că de cele mai dese ori bateriile precum Powerwall sunt amplasate la subsol, în garaje, la demisol sau afară lipite de pereţii caselor, iar inundaţiile — fie cele tehnice dintr-o casă, date de spargerea unei ţevi, fie cele rezultate din calamităţi — se pot întâmpla fără ca cineva să-şi dorească asta. Prin urmare, dacă o baterie precum Tesla Powerwall 3 e proiectată să reziste perfect unor asemenea condiţii, e de-a dreptul admirabil şi asta înlătură o mare parte din riscurile de scurtcircuitare sau incendii în asemenea condiţii.
Printre cele mai importante noutăţi, aduse de Powerwall 3 se numără şi includerea unui invertor direct în corpul bateriei, astfel încât până la 6 circuite de panouri fotovoltaice pot fi direct conectate la ea, fără nevoia de a cumpăra separat invertoare.
De asemenea, noua baterie poate furniza o putere mult mai mare în reţea faţă de Powerwall 2, care putea livra 5 kW putere constantă sau 7 kW putere maximă pe termen scurt. Noua baterie poate livra 11,5 kW de putere constantă şi tocmai 30 kW de putere maximă pe termen scurt, ceea ce o face deja capabilă să susţină de una singură un consum mare al unei case, care ar cuprinde şi cuptor electric, şi plită cu inducţie, sau chiar şi o pompă de căldură!
Doar aceste calităţi o fac deja unică printre bateriile actuale, or, în alte cazuri, e nevoie de cooptarea a 2-3 baterii cel puţin, ca să se poată acoperi asemenea puteri. În cazul Tesla, însă, parametrii bateriei fac din ea una din cele mai utilizabile în cele mai vaste variaţii de scenarii posibile, inclusiv în casele care mizează exclusiv pe electricitate în toate facilităţile pe care le au.
Iar dacă acum aflăm că bateria e şi practic imună la o mulţime de scenarii de ploi şi inundaţii, atunci Tesla se pare că şi-a câştigat din nou un avans imens în faţa concurenţei cu aceste baterii Powerwall 3.
Vezi mai jos video-ul prin care Tesla vrea să demonstreze elocvent această rezilienţă la apă a bateriei sale.
0
1,505
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!