”ATV-urile grele” din nou au arătat rezultate proaste la testele de siguranţă Euro NCAP! (Video)
6 Aprilie 2016, 16:08
Micro-car-urile sau cum le cataloghează cei de la Euro NCAP, ”ATV-urile grele”, testate în anul 2014 au arătat rezultate îngrijorătoare privind siguranţa pe care o oferă. Au trecut doi ani şi situaţia pare să nu fi fost schimbată radical. Într-o nouă serie de teste Euro NCAP a testat patru ”ATV-urile grele” noi şi anume Aixam Crossover GTR, Bajaj Qute, Chatenet CF30 şi Microcar M.GO Family. Pentru
a le face viaţa şi mai grea, experţii Euro NCAP au testat şi o Toyota iQ în condiţii similare. Rezultatele au fost neaşteptat de slabe demonstrând cât de mare este decalajul dintre micro-car-uri şi automobilele mici. ”ATV-urile grele” nu dispun nici acum de cele mai elementare sisteme de siguranţă, precum airbag-urile sau centurile de siguranţă. Rezultatele le puteţi vedea pe tabelul de mai jos.
Chatenet CF30 a primit doar 2 stele pentru siguranţa pe care o oferă. Deşi caroseria a rămas întreagă la impactul frontal cu 50 km/h, volanul care s-a mişcat în interior şi în sus poate provoca leziuni grave sau chiar incompatibile cu viaţa pentru cel de la volan. La impactul lateral protecţia a fost marginală, iar mai multe zone ale corpului au primit o protecţie slabă.
Aixam Crossover GTR, de asemenea, şi-a păstrat structura caroseriei după impact, dar la impactul lateral un prizon al suspensiei spate a îndoit rezervorul. Cei de la Euro NCAP au îndemnat constructorul să modifice acest component pentru a preveni urmările tragice care pot avea loc într-un accident mai grav. Ne fiind echipat cu airbag şi nici cu centuri de siguranţă corespunzătoare, modelul celor de la Aixam a indicat o protecţie care poate fi fatală celui de la volan.
Caroseria lui Bajaj Qute s-a deformat la impactul frontal, iar punctele de sudură au fost rupte, conducătorul lovindu-se cu capul de mijlocul volanului primind leziuni care pot fi catalogate drept grave sau chiar fatale. La impactul lateral uşa lovită s-a desprins de caroserie, iar conducătorul a primit leziuni fatale.
Microcar M.GO Family a demonstrat rezultate care deşi s-au învrednicit de o stea pot fi catalogate drept rele. La impactul frontal caroseria a dat semne de rupturi în mai multe zone, trei din cele patru locuri de montare al scaunului, de asemenea, au fost
rupte, iar ancora de jos ai centurii de
siguranţă s-a rupt compromiţând siguranţa oferită de cea din urmă. Deşi a fost singurul ”ATV greu” din test echipat cu airbag pentru conducător, acesta nu a fost umflat în totalitate, astfel, capul conducătorului a ajuns până la volan. Pieptul conducătorului, de asemenea, s-a lovit puternic de
volan, protecţia pieptului fiind catalogată drept slabă. Protecţia în urma impactului lateral a fost slabă,
iar leziunile pe care le-a primit conducătorul nu sunt compatibile
cu viaţa.

Conform celor de la Euro NCAP, ”ATV-urile grele” au un potenţial mare pentru mobilitatea urbană, dar până când acestea nu vor avea sisteme minime de siguranţă, acestea nu vor putea supravieţui într-un mediu împreună cu automobile convenţionale. Cei de la Euro NCAP am mai declarat că mai ieftin şi mai sigur să procuri o Toyota iQ la mâna a doua, decât să te faci cu un astfel de micro-car al morţii…
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,262
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!