BRABUS dezvăluie mai multe modele clasice restaurate la o stare imaculată!
15 Aprilie 2016, 17:51
Atelierul german BRABUS este recunoscut nu doar prin tuning-ul de excepţie, dar şi datorită restaurării modelelor clasice Mercedes-Benz la o stare imaculată. Astfel de exemplare au fost dezvăluite recent la cea mai
mare expoziţie de automobile clasice Techno Classica care a avut loc în Essen şi anume, două exemplare 300 SL (un Gullwing şi un Roadster),
două exemplare 280 SE 3.5 Cabriolet (W111), trei exemplare 280 SL Roadster (W113 Pagonda) şi un exemplar magnific 600 Pullman din 1967 (pe imagine).
Dar cum se „nasc” astfel de exemplare? De acest lucru se preocupă divizia BRABUS Classic care dispune de propria hală de 2,000 metri pătraţi (BRABUS Werk 4) unde are loc restaurarea. Toate exemplarele restaurate primesc nivelul „A” fiind descrise de către experţii Classic Data drept automobile noi, de parcă acum ieşite de pe porţile uzinei.
Probabil din această cauză toate exemplarele restaurate au odometrul dat la zero, pentru că acestea încep o nouă viaţă odată cu finisarea procesului de restaurare.
Cel din urmă începe de la dezmembrarea automobilului până la ultimul detaliu şi ultima piuliţă, toate elementele fiind verificate, catalogate şi înlocuite cu altele noi, originale,
dacă nu pot fi restaurate la o stare impecabilă. Vopseaua de pe caroserie este scoasă, iar cea din urmă primeşte un tratament de restaurare la cele mai înalte standarde, caroseria primind şi o acoperire care va preveni corodarea acesteia, ca mai apoi să fie vopsită în culoarea originală.
Paralel cu lucrul asupra caroseriei sunt restaurate elementele transmisiei, suspensiei şi propulsorul, fiind dezmembrate şi restaurate cu o grijă deosebită. Propulsorul primeşte şi un ulei „clasic” de la partenerii Motul.
La fel de restaurare
are parte şi interiorul, toate
materialele şi covoraşele fiind schimbate pe unele noi exact de aceeaşi culoare, precum au fost şi cele originale. Până şi inserţiile din lemn sunt recondiţionate sau recreate
din acelaşi tip de lemn pentru a păstra autenticitatea până la cel mai mic detaliu. Acoperişurile decapotabilelor, de asemenea, sunt restaurate, inclusiv mecanismul şi materialul.
Fiecare exemplar clasic Mercedes-Benz restaurat timp de 4,000 de om-ore, primeşte o garanţie de 2 ani fără limită de kilometri. La cum este executată restaurarea, se putea pune şi o garanţe de 20 de ani fără probleme! Calitatea lucrărilor este recunoscută de către producător, BRABUS Classic fiind partenerul oficial al celor de la Mercedes-Benz Classic.
Am avut ocazia să “pipăim pe viu” calitatea excepţională cu care sunt restaurate modelele clasice
Mercedes-Benz chiar în incinta atelierului BRABUS din Bottrop,
iar nivelul acesteia chiar ne-a
impresionat! Sperăm că această galerie amplă de imagini să vă redea dacă nu aceeaşi, cel puţin, o senzaţie apropiată!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,082
GALERIE FOTO (120 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!