(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce un Mercedes S600 cu motor V12 din generaţia W220 pe o autostradă din Germania în zilele noastre

16 Aprilie 2024, 14:37
Redacţia PiataAuto.md
Au trecut cam două decenii de când Mercedes S-Class din generaţia W220 era în producţie curentă. Azi, când motoarele V12 aproape că sunt istorie peste tot în lume, cu câteva mici excepţii şi când aproape toate premierele vorbesc despre maşini electrice, sau cel puţin de motoare integrate cu electromotoare în sisteme hibride, să revedem un Mercedes S600 L de acum 23 ani, cu motor V12 sub capotă, poate fi o senzaţie nostalgică plăcută. Ei bine, de curând autorul unui canal de YouTube a găsit un asemenea Mercedes şi l-a scos la galop la viteză maximă pe o autostradă din Germania.
Motoarele V12 ale italienilor erau concepute să poată prinde turaţii mari şi putere. Propulsorul V12 al celor de la Mercedes era mai degrabă conceput ca unul care să-şi elibereze forţa relaxat la turaţii mici şi să toarcă maxim până pe la 5.500-6.000 rpm. Şi totuşi sunetul acestuia era plăcut, deşi într-un Mercedes din acele vremuri abia de se lăsa auzit.
Maşina pe care a scos-o pe autostradă protagonistul de mai jos e fabricată în 2001 şi pare a fi foarte puţin exploatată, întrucât a aduna doar 110.000 km parcurşi în 23 de ani. Dar asta dă şansa ca ea să fi simţită mai aproape de starea de maşină nouă, aşa cum o concepuseră atunci inginerii.
Şi modul în care se conduce această maşină în acest video aminteşte încă o dată că până şi acum 20-25 ani, modelele Mercedes erau superb de silenţioase şi confortabile, chiar şi la viteze de peste 200 km/h, ba poate chiar erau ceva mai silenţioase decât cele din prezent.
Motorul V12, apropo, se aude un pic mai tare doar când accelerează fulminant, însă când viteza e menţinută constant, chiar şi la 250 km/h, el dispare în fundal.
Iar experienţa de mai jos nu e doar o incursiune în istoria recentă, ci şi o reamintire despre performanţele şi ingineria care erau deja prezente la valori absolutiste şi acum 20-25 ani.
Apropo, acest motor V12, practic acelaşi propulsor, dar puţin evoluat, mai e produs şi azi în număr foarte mic şi livrat pe unele pieţe, pe modele precum Mercedes-Maybach S 680. Deci, undeva acolo, o parte din aceste senzaţii pot fi cumpărate şi în zilele noastre, pe modele curente, dar duse în vârful absolut al ierarhiei lumii auto.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,330
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!