Bugatti Veyron este rechemat din cauza a trei probleme!
14 Aprilie 2016, 15:54
Deşi este considerat unul dintre cele mai exclusiviste şi perfecte din punct de vedere ingineresc, ne mai vorbind de puterea imensă, recordurile de
viteză şi preţul exorbitant, se pare că Bugatti Veyron este la fel de obişnuit precum şi orice alt automobil. Astfel nici „Măria Sa” nu a fost asigurată de
un potenţial recall! De fapt, Bugatti Veyron urmează să fie rechemat din cauza a trei probleme depistate de către cei de la NHTSA despre care a ştiut producătorul!
În SUA sunt rechemate 87 de exemplare Veyron (2006-2010), Veyron Grand Sport (2010-2012) şi Veyron Super Sport (2011-2013) care au probleme cu elementele de fixare pentru cric. Aceste elemente din
aluminiu pot coroda în timp şi se pot desprinde de pe caroseria din fibră de carbon zburând în traficul ce urmează maşina din spate. Conform celor de la NHTSA producătorul a depistat problema încă în septembrie 2011
înlăturând-o în procesul de producţie în februarie 2012, iar de atunci a întreprins măsuri de rechemare fără un anunţ public despre problema în cauză – conform reglementărilor SUA, anunţul trebuie făcut nu mai târziu de 5 zile de la depistarea problemei.
Alte 13 exemplare Veyron au problemă cu cablajul pozitiv ce duce la acumulator, care poate coroda în timp, ceea ce poate duce la supraîncălzirea lui şi chiar la incendiu! În acest context se poate defecta şi generatorul.
Conform celor de la Bugatti problema a fost depistată în 2006, remediată pentru producţie în ianuarie 2007, iar rechemările interne au fost făcute în 2008, iarăşi, fără înştiinţarea celor de la NHTSA.
Cel mai mic număr de exemplare Veyron afectate (5 la număr), vine de la o a treia problemă legată de indicatorul nivelului de combustibil, care indică un nivel mai mare de combustibil, decât cel real.
Aparent nu este o problemă foarte mare, dar dacă e să ne gândim că la viteza maximă de peste 400 km/h rezervorul este golit în doar 19 minute, atunci milionarii ar putea avea probleme ne ajungând doar câţiva kilometri până la benzinăria apropiată din cauza indicatorului care minte.
Şi această problemă a fost depistată de către cei de la Bugatti, iar remedierea internă a avut loc încă din februarie 2010. Un total de 72 de Veyron-uri au fost afectate de această problemă şi doar cinci exemplare urmează a fi rechemate pentru remedierea acesteia prin schimbare senzorului aflat în rezervor.
Iată şi milionarii au probleme
şi bătăi de cap!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
1,917
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!