Tesla Model S controlată cu vocea şi cu… gândul! (Video)
7 Aprilie 2016, 09:17
În viitor automobilele vor fi autonome, iar mai multe din funcţiile sale vor putea fi controlate cu vocea sau cu gândul, ceea ce va oferi mai multe posibilităţi chiar şi pentru oamenii cu disfuncţii, ne mai vorbind de confortul pe care îl vor oferi aceste funcţionalităţi. Cei de la Touch Titans ne ridică cortina pentru a ne arăta ceea ce ne aşteaptă în viitor. Pe canalul acestora de pe YouTube au apărut două filmuleţe, unde o Tesla Model S P90D este conectată la un
calculator prin intermediul căruia aceasta poate fi controlată cu ajutorul unui gamepad, cu comenzi vocale şi chiar cu puterea gândului! Pentru a controla Model S cu puterea gândului a fost nevoie de acelaşi calculator conectat la maşină (la aplicaţia API), dar şi de dispozitivul Emotiv Insight care se pune pe cap pentru a citi undele creierului (electroencefalograma) și intui ce doreşte să facă cel care conduce maşina la distanţă.
În esenţă, cu puterea gândului este activată funcţia Summon care permite mişcarea maşinii cu ajutorul unui smartphone fără ca conducătorul să se afle la volan. Rezultatul este incredibil, dar şi mai incredibil este viitorul automobilelor!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,826
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!