Volkswagen va crea un vehicul electric la preţul unui Golf!
5 Mai 2016, 09:51
Problema vehiculelor electrice rămâne a fi preţul mare, dar şi autonomia redusă. Dar ce spuneţi de un vehicul electric cu o autonomie de 500 km la un preţ comparabil cu cel al unui Golf?!
Într-o discuţie cu cei de la Autocar, şeful pe dezvoltarea tehnică Volkswagen, Frank Welsch, a declarant că producătorul german va crea un vehicul electric dedicat, probabil inspirat din conceptul BUDD-e (pe imagine), care va avea o
autonomie de 500 km, va putea fi reîncărcat în 15 minute şi va costa cât un “Golf echivalent”! Acest lucru va fi posibil, dacă cei de la Volkswagen vor reuşi să reducă costurile de producţie şi vor implementa platforma electrică MEB la nivelul tuturor brandurilor din cadrul grupului Volkswagen, creând vehicule hibride, plug-in şi pur electrice.
Pare a fi prea frumos ca să fie adevărat, dar nu este imposibil. Totuşi, până la urmă nu este clar ce se are în vedere prin afirmaţia “Golf echivalent”,
preţul viitorului vehicul electric va fi comparabil cu un Golf echipat cu propulsor cu ardere internă sau cu Golf-ul electric e-Golf?
Apropo, cel din urmă va fi îmbunătăţit în scurt timp şi va primi o autonomie extinsă până la 300 km.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
1,847
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!