Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

BMW Motorrad omagiază victoriile din Dakar cu un conceptul Lac Rose (Video)

9 Iunie 2016 - 17:38
Denis Godorozea
BMW Motorrad omagiază victoriile din Dakar cu un conceptul Lac Rose (Video)
La începutul anilor ’80 ai secolului trecut motocicletele BMW şi anume, modelul R80G/S, au câştigat legendarul maraton Paris-Dakar în anii 1981, 1983, 1984 şi 1985! După aceste victorii bavarezii au lansat ediţia specială R80G/S Paris-Dakar semnată de către Gaston Rahier – câştigătorul Dakarului din anii 1984 şi 1985. Acum când au trecut puţin peste 30 de ani de la ultima victorie ai motocicletei glorioase R80G/S, cei de la BMW Motorrad au dorit să o omagieze prin crearea conceptului BMW Motorrad Concept Lac Rose, numit în cinstea lacului Rebta (francezii îi zic Lac Rose), aflat la 35 de kilometri de la Dakar.

Motocicleta conceptuală va fi dezvăluită la festivalul Wheels & Waves Festival care îmbină motocicletele personalizate cu personaje reale, arta şi muzica pe coasta Atlanticului.

Conceptul este bazat pe modelul de producţie BMW R nineT fiind modificat în stilul motocicletei victorioase din Dakarul anului 1985. S-a păstrat stilistica şi coloristica motocicletei, inclusiv numărul de participare “101”, dar şi harta amplasată pe ghidon.

Conceptul nu dispune de capacităţile unei motociclete de tip enduro, ci mai degrabă este un Scrambler stilizat, care poate ataca ocazional şi un teren accidentat datorită suspensiei ridicate şi cauciucurilor de off-road. Tabloul este completat de o cască de protecţie enduro vopsită în aceleaşi culori precum şi motocicleta.

Mai jos puteţi vedea şi un filmuleţ unde BMW Motorrad Concept Lac Rose iese la plimbare cu motocicleta ce a câştigat Dakarul în 1985.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (19 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter