Acum 40 de ani apărea prima generație Honda Accord (Video)
1 Iulie 2016, 17:44
Chiar dacă a părăsit piața europeană de ceva timp, Honda Accord rămâne a fi un model îndrăgit la noi în țară și mai
mult acesta este popular în America, unde Accord este cel mai vândut automobil în ultimii 40 de ani!
Fiind cunoscut drept un sedan dinamic și extrem de fiabil, Accord nu totdeauna a avut siluetă de sedan. Prima generație Honda Accord a deputat în caroseria hatchback cu trei uși în iunie 1976, având un
ampatament mai mic decât actualul Jazz/Fit și un propulsor de doar 68 CP! De atunci și până astăzi, au fost vândute 12.7 milioane de exemplare
Honda Accord în cele 9 generații, unde peste 10.7 milioane de exemplare Accord au fost produse chiar în SUA, începând cu anul 1982.
Honda Accord a fost și primul automobil nipon produs pe teritoriul SUA, iar Honda a fost primul producător care a exportat din SUA automobilele sale. Spre exemplu, Honda Accord Coupe produsă la uzina din Ohio a fost exportată din SUA în Japonia începând cu martie 1988! Astfel, Honda Accord este o istorie de succes, mai cu seamă, în America.
Cei de la Honda America au dedicat și două filmulețe pentru a 40-a aniversare a modelului Accord. Cel de-al doilea filmuleț, unde este comparată prima generație Honda Accord din 1976 și noul Honda Accord Hybrid, chiar este amuzant!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,052
GALERIE FOTO (35 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!