Audi se va focusa spre vehiculele electrice!
19 Iulie 2016, 16:50
După scandalul din cadrul Grupului Volkswagen, care a afectat imaginea celor de la Volkswagen şi a ştirbit reputaţia diesel-urilor produse de către germani, cei de la Volkswagen au declarant că vor investi miliarde de euro în vehiculele electrice, iar cu timpul se vor reprofila doar pe
producţiea acestora. Astfel, producătorul german a dorit să-şi spele un pic reputaţia pătată, iar pe urma acestui lucru au de câştigat cumpărătorii care vor simţi progresul accelerat al mobilităţii electrice.
Acum însă, a apărut informaţia că şi cei de la Audi vor veni cu un anunţ
similar, având în vizor mobilitatea electrică drept singura cale către un viitor fără vehicule propulsate de combustibilii fosili. La moment aceste planuri sunt confidenţiale, însă în următoarele zile cei de la Audi le vor dezvălui publicului larg.
Astfel, până în anul 2025 producătorul din Ingolstadt va investi o treime din toate investiţiile preconizate R&D-ului în dezvoltarea vehiculelor electrice, serviciilor digitale şi automobilele autonome! Spre exemplu, în 2015 bugetul pentru R&D al celor de la Audi a constituit 4.24 miliarde de euro.

Pentru a spori dezvoltarea vehiculelor electrice, cei de la Audi vor reduce
treptat motorizările modelelor sale convenţionale. Treptat, către anul 2025, cota vehiculelor electrice va ajunge la o pătrime din volumul tuturor automobilelor vândute anual. Astfel, cei de la Audi planifică să vândă în jur de 500 de mii de vehicule electrice anual!
Primul vehicul electric al celor de la Audi va fi un SUV electric bazat pe conceptul e-tron quattro care se va numi, cel mai probabil, Q6 e-tron quattro şi va intra în producţie în anul 2018, iar de atunci încolo Audi va lansa câte-un vehicul electric nou în fiecare an.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,367
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!