Artă pură! Singer creează alte două modele excepţionale bazate pe Porsche 911!
19 August 2016, 15:55
Astăzi, 19 august 2016, la evenimentul „The Quail, A Motorsport Gathering”, cei de la Singer Vehicles Design vor dezvălui două noi creaţii Singer 911.
Deşi cunoaştem deja cât de imaculate sunt creaţiile celor de la Singer, de fiecare dată acestea reuşesc să ne uimească şi să demonstreze un nou nivel ai „atenţiei la detalii”. Aceste două exemplare, bazate pe modelele Porsche 911 în caroseria 964 Targa din 1990 şi 964 Coupe din 1994, nu sunt o excepţie. Dar să le luăm pe rând.
Singer 964 Targa ‘Luxemburg’

Fiecare nou model creat de către cei de la Singer primeşte o denumire, care corespunde locului de trai al proprietarului. Aceste două exemplare însă, aparţin unuia şi aceluiaşi proprietar. Astfel, versiunea coupe a fost numită Minnisota, iar Targa a primit denumirea de Luxemburg, în cinstea unui municipiu din Minnesota.

















Exteriorul modelului Targa este vopsit în culoarea „Deep Orange”, primind şi un acoperiş demontabil realizat din
fibră de carbon. Acoperişul standard din material textil, de asemenea, intră în dotarea modelului.
Cel mai exclusivist însă, este interiorul acestei Targa. Aici domină pielea de culoarea „Navy Blue” şi inserţiile „Tyler Tartan” create din fâşii de piele de 7 culori.
Arată excentric, dar incredibil de frumos! Singer 964 Targa ‘Luxemburg’ este echipat cu cel mai potent propulsor disponibil – aspirat natural, 4.0 litri volum, 6 cilindri boxer şi 390 CP.
Singer 964 ‘Minnesota’

La rândul său Singer 964 ‘Minnesota’ a
primit o abordare la fel de meticuloasă, dar un pic mai discretă. Caroseria a fost vopsită în culoarea “Gunmetal Gray”, în timp ce interiorul a fost căptuşit în piele maro “Tobacco Brown”. Un accent inedit, este turometrul cu fondal albastru, în locul
celui oranj, care este caracteristic modelelor Singer 911. Spre deosebire de Targa, clientul a dorit o altă unitate pentru Coupe şi anume versiunea de 3.8 litri creată în colaborare cu cei de la Cosworth, care livrează 350 CP.
Reamintim că, fiecare model Singer 911 porneşte de la un Porsche 911 uzat, de obicei, în caroserie 964, care
este dezmembrat până la ultima piuliţă, sablat, modificat, dotat cu paneluri exterioare realizate din fibră de carbon, cu un sistem electric
absolut nou, suspensie Ohlins, sistem de frânare Brembo şi propulsoare aspirate natural şi răcite cu aer, bazate pe unităţile de 3.6 litri ale modelului Porsche 911 în caroseria 993.
Toate Singer 911 sunt „cusute” precum un costum pentru fiecare client în parte, preţurile acestor „costume” pornind de la 190,000 de dolari şi sărind uşor peste 300,000 de dolari
(în cele mai multe cazuri).
Conform lui Rob Dickinson, cel care a fondat Singer Vehicles Design, acum clienţii pot personaliza cu mult mai mult modelele reimaginate (cum îi
place să numească acest proces de restaurare), mult peste alegerea culorii exteriorului şi opţiunile propulsorului.
Ceea ce ne-au şi demonstrat
aceste modele incredibile. Dickinson
a menţionat, că începând cu 2009 au fost create în jur de 50 de exemplare Singer 911, iar alte 80 de exemplare deja sunt pe cale de a fi „reimaginate”.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,319
GALERIE FOTO (60 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!