Premieră: Noul Volkswagen Golf facelift! (Video)
10 Noiembrie 2016, 15:10
A şaptea generaţei Volkswagen Golf a trecut printr-un facelift de mijloc de carieră, care a fost dezvăluit astăzi LIVE, în cadrul unui eveniment de la Wolfsburg. Şi iată-l, noul Volkswagen Golf facelift! Cei care nu-l vor compara cu modelul de până la facelift, probabil, nici nu vor găsi ce s-a schimbat la el.
Luni în şir cei de la Volkswagen ne tot hrăneau cu promisiuni, ne tot povesteau istoria legendarului Golf, dar până la urmă, am primit un facelift foarte superficial şi nu unul consistent, cum ne-am fi aşteptat. Au făcut mare
tam-tam, de parca lansau o generaţie absolut nouă şi nu un facelift. Din această cauză, probabil şi a dezamăgit.
Ce s-a schimbat de fapt? Deşi par puţine, într-adevăr multe s-au schimbat. La exterior modificările sunt practic invizibile. Totuşi, acestea ţin de barele de protecţie faţă/spate modificate şi blocurile optice faţă/spate, care sunt acum LED. Cele din faţă sunt accentuate de noile LED-uri de zi în formă de „C”, care continuă în elementul cromat de pe calandru. Versiunile incipiente vor avea halogene cu aceleaşi LED-uri de zi, iar Xenon-ul nu va mai fi oferit, acesta fiind înlocuit de blocurile optice full-LED.
Blocurile optice spate acum sunt full-LED pentru toate echipările. Acestea dispun de elemente LED orizontale pentru a motiva indicatoarele de direcţie dinamice, amplasate pe orizontală, tehnologia fiind împrumutată de la Audi. Totuşi, aceste indicatoare dinamice le vor avea doar versiunile de top.
Tabloul este finisat de culori şi jante noi. Modificările fiind aduse tuturor versiunilor de caroserie cu 3 şi 5 uşi, dar şi break-ului.
La interior schimbările sunt minime. Pe lângă culori şi finisaje noi, dar şi iluminarea ambientală opţională, marea noutate este planşa de bord digitală de 12.3 inch, dar şi sistemul multimedia “Discover Pro” ce oferă un display de 9.2 inch şi recunoaşte gesturile.
Prin intermediul acestuia se
poate crea şi un Wi-Fi hotspot. Conectivitatea modernă este disponibilă datorită funcţiei App Connect, care include MirrorLink, Apple CarPlay şi Android Auto. Mai mult decât atât, utilizatorii vor putea accesa informaţii despre trafic în timp real, costurile combustibilului, dar şi Google Earth şi Google StreetView pentru navigaţie.
Noul Golf facelift dispune şi de o mulţime de tehnologii, menite să sporească siguranţa activă, printre care sistemul de frânare autonomă City Emergency Braking cu detectarea pietonilor sau sistemul condusului semi-autonom Traffic Jam Assist, care poate ghida volanul la viteze de până la 60 km/h. Pachetul „Security & Service” include diferite servicii, precum apelul de urgenţă, car poate fi activat manual, la apăsarea butonului de pe tavan sau este activat automat în caz de accident.

Gama de motoare a fost revizuită, pentru a se conforma normelor ecologice Euro 6. Ce mai mare noutate fiind noul propulsor 1.5 TSI Evo, care va înlocui unitatea 1.4 TSI. Noul propulsor vine standard cu tehnologia dezactivării a doi dintre cei patru cilindri ACT (Active Cylinder Management), ceea ce oferă un consum cu până la 1.0 l/100 km mai mic în ciclul real de condus.
Propulsorul dispune de mai multe inovaţii precum turbocompresor cu geometrie variabilă sau ciclul de
funcţionare al lui Miller. Noua unitate 1.5 TSI Evo este disponibilă în două versiuni de putere – 130 CP (200 Nm), care va oferi un consum de 4.9 l/100 km şi 150 CP (250 Nm), cu un consum de 4.6 l/100 km. Noul propulsor va fi cuplat la noua transmisie robotizată DSG cu dublu ambreiaj şi 7 trepte, care treptat, va înlocui toate transmisiile DSG din gama lui Golf, inclusiv cele cu 6 trepte.
Odată cu noul Volkswagen Golf facelift, a fost dezvăluită şi versiunea de performanţă Golf GTI. Aceasta, de asemenea, a primit bare de protecţie şi blocuri optice revizuite, dar şi mai mulţi „căluţi” sub capotă.
Acum, propulsorul 2.0 TSI de pe Golf GTI dezvoltă 230 CP, în timp ce versiunea de performanţă
Golf GTI Performance va oferi 245 CP. Ambele versiuni sunt oferite cu cutie manuală cu 6 rapoarte sau cu noua cutie DSG cu 7 rapoarte.
Odată cu noul Volkswagen Golf facelift, producătorul german anunţă cea mai mare ofensivă de modele din întreaga istorie Volkswagen, care va include lansarea a 10 modele absolut noi sau modernizate pe parcursul anului 2017. Printre acestea va fi şi SUV-ul compact prefaţat de conceptul T-Roc.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,718
GALERIE FOTO (43 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!