Lexus şi Porsche domină studiul de fiabilitate J.D. Power 2017!
24 Februarie 2017, 11:46
Lexus şi Porsche sunt cele mai fiabile branduri, potrivit studiului de fiabilitate a celor de la J.D. Power pentru anul 2017 realizat în SUA. Fiabilitatea este determinată după numărul de probleme
per 100 de vehicule pe care le-au avut proprietarii automobilelor cu anul de producţie 2013 (anul modelului 2014), în ultimele 12 luni. Cu cât numărul problemelor este mai mic, cu atât
vehiculul este mai fiabil. Studiul vizează 177 de probleme specifice grupate în opt categorii de vehicule. Un total de 35,186 de respondenţi au participat în studiu, fiind considerate 224 de modele a diferitor producători.
Pe primul loc pe industrie s-au clasat Lexus şi Porsche cu 110 probleme per 100 de vehicule. Pe locul trei vine Toyota cu 123 probleme per 100 de vehicule. Pe ultimul loc, tradiţional, din păcate, s-a clasat FIAT, cu 298 de problem per 100 de vehicule.
Comparativ cu anul trecut, media pe industrie a crescut cu 4%, la 156 de probleme per 100 de vehicule, iar acest fapt se datorează problemelor legate de tehnologiile moderne, care se fac tot mai prezente pe automobile, posesorii plângându-se pe sistemele audio, multimedia şi navigaţie, care reprezintă 22% din toate problemele raportate.

Este al doilea an consecutiv, atunci când media problemelor pe industrie este în creştere, iar aceasta se datorează celor mai frecvente probleme, cu care se confruntă posesorii, care deja al treilea an consecutiv sunt legate de conectivitatea Bluetooth şi cu sistemul de recunoaştere vocală.

În Top 10 probleme, intră şi problemele cu bateria, sunetele produse de la rulare şi aerodinamică, dar şi problemele legate de schimbările lente a transmisiilor automate sau schimbul bruscat a acestora. Peste 40% din respondenţi au remarcat că nu au avut nicio problemă cu vehiculele sale în ultimele 12 luni.
Au fost menţionaţi şi liderii segmentelor. Mai jos puteţi vedea Top 3 cele mai fiabile modele din segmentul din care fac parte. Dintre cele 18 segmente analizate, Toyota şi Lexus au dominat 10 din ele, cu modelele Lexus ES, Lexus GS, Lexus RX, Toyota Avalon, Toyota Camry, Toyota FJ Cruiser,
Toyota Prius, Toyota Prius V, Toyota Sienna şi Toyota Venza. Mai mult decât atât, Toyota Camry a fost modelul cu cele mai puţine probleme din cele analizate. Celelalte segmente le-au dominat modelele General Motors şi
anume, Chevrolet Camaro, Chevrolet Sonic, Chevrolet Silverado HD şi Chevrolet Tahoe, restul segmentelor fiind dominate de Ford F-150, Honda Ridgeline, Mercedes-Benz GLK şi Volkswagen Tiguan.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
5,490
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!