Aeroportul din Bruxelles a instalat 700 staţii noi de încărcare a maşinilor electrice în parcarea sa, unde maşinile pot fi lăsate la priză şi pe termen lung

13 Martie 2024, 10:34
Redacţia PiataAuto.md
Cu un număr tot mai mare de maşini electrice pe drumurile Europei, unde vânzările acestora între automobilele noi au ajuns la 14,6% în 2023, iar în multe ţări au trecut şi de 20%, aeroportul din Bruxelles a decis că nu mai poate miza doar pe un număr limitat de staţii de încărcare pentru acestea în parcările sale. Mai exact, aeroportul avea 50 de staţii de încărcare până acum, care funcţionau ca şi alte staţii publice, unde şoferii sunt motivaţi să încarce rapid şi să stea puţin, după care, dacă nu-şi luau maşina de la staţia respectivă, erau penalizaţi pentru timpul suplimentar în care o ocupau. Acum lucrurile se vor schimba.
Cei de acolo au decis să un aeroport nu poate funcţiona într-un asemenea regim în raport cu staţiile de încărcare a maşinilor electrice, iar acestea ar trebui să fie comode şi neîmpovărătoare în a fi folosite. Tocmai de asta, aeroportul din Bruxelles a decis să instaleze 700 de staţii noi de încărcare a maşinilor electrice în parcările sale, inclusiv în parcările pe termen lung, unde maşinile electrice pot fi lăsate conectate la priză şi cu săptămânile, cât timp te afli în vacanţă, de exemplu, sau într-o călătorie de afaceri.
Nu va exista nicio penalitate, dimpotrivă, proprietarii de maşini electrice sunt încurajaţi să parcheze acolo şi să-şi lase maşinile conectate la încărcare, urmând să achite ulterior preţul standard al unui loc de parcare plus kilowaţii consumaţi la încărcarea maşinii lor. Totul pentru a face exploatarea acestor maşini şi lăsarea lor în parcările aeroportului foarte comodă, fără vreo povară suplimentară.
Din cele 700 de staţii noi de încărcare a maşinilor electrice, 500 au fost instalate în parcările P1 şi P3, destinate publicului, iar alte 200 de staţii au fost instalate în zona dedicată angajaţilor aeroportului din parcarea P1, deci şi venirea la muncă la volanul unei maşini electrice va fi mai uşoară pentru angajaţii aeroportului.
Odată cu 700 de noi staţii instalate acum, numărul total al acestor staţii de încărcare a maşinilor electrice de la aeroportul Bruxelles ajunge la 750. Cifra totală a locurilor de parcare disponibile în acelaşi aeroport este de 13.000.
Foto: Aşa arată noile staţii de încărcare pentru maşini electrice din parcările aeroportului Bruxelles

Deci, mai există încă mult loc de a mai creşte, dar în acest moment, având deja 750 de staţii, aeroportul Bruxelles deţine primul lor în lume la proporţia lor şi e primul din lume care încurajează şi conectarea maşinilor la prize electrice pe termen lung.
Foto: Aşa arată noile staţii de încărcare pentru maşini electrice din parcările aeroportului Bruxelles
0
1,138
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!