Parlamentul european a votat o lege care ar putea pune capăt motoarelor diesel!
6 Aprilie 2017, 13:13
Pentru nimeni nu mai este un secret că emisiile motoarelor diesel, în principal, NOx şi particulele fine, cauzează anual peste trei milioane de decese premature. Poluarea este o problem acută, iar în urma scandalului cu „trişarea emisiilor”, care s-a încins în jurul grupului Volkswagen, europenii au creat legi, care ar putea pune capăt motoarelor diesel. Parlamentul european a votat legea, potrivit căreia, producătorii vor fi sancţionaţi cu 30,000 de euro per vehicul, dacă acesta nu se conformă normelor toxice stabilite! Vă imaginaţi această lege înaintea Dieselgate-ului? Având în vedere că cel din urmă a afectat 11 milioane de vehicule din cadrul grupului Volkswagen în lumea întreagă, germanii ar fi trebuit să achite o amendă uriaşă de 330 de miliarde de euro! Chiar dacă excludem din cele 11 milioane de automobile
diesel afectate, exemplarele vândute în afara Europei (doar în SUA în jur de 600,000 de exemplare afectate), cifra amenzii oricum ar fi fost una astronomică. Se pare că UE nu se va mai juca cu „trişorii” şi îi vor impune să plătească amenzi usturătoare.

Ei bine, veţi spune că producătorii auto nu vor mai trişa şi vor scăpa de amenzi. Potrivit şefilor Volvo şi Fiat, producătorilor le va fi foarte greu să creeze motoare diesel, care să se conforme normelor toxice, ce vor fi implementate curând. Dacă până acum în Europa nivelul permisibil al emisiilor NOx pentru motoarele diesel a fost mai ridicat decât cel stabilit pentru motoare pe benzină, în viitorul apropiat europenii vor cere ca emisiile NOx pentru motoarele diesel să fie la același nivel cu motoarele pe benzină.
Astfel, sunt mari şansele ca producătorii să nu meargă la riscuri şi să se îndepărteze de la producţia motoarelor diesel, care vor necesita prea multe investiţii, pentru a le reduce emisiile. „Motoarele diesel nu vor dispărea brusc, dar dispariţia acestora va avea loc mult mai rapid decât ne imaginăm,” a declarat comisarul Uniunii Europene responsabil pentru industria auto, ElZbieta Bienkowska.

Mai mult decât atât, diverse oraşe europene tind să restricţioneze accesul vehiculelor diesel, iar acest lucru îi impune pe producători să se îndrepte spre crearea vehiculelor electrice.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru via Carscoops.com
0
3,490
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!