Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un Hyundai Santa Fe ”aproape standard” a cucerit Antarctica (Video)

20 Aprilie 2017 - 09:44
Denis Godorozea
Un Hyundai Santa Fe ”aproape standard” a cucerit Antarctica (Video)
Ernest Shackleton, a fost un visător, care şi-a dorit să fie primul om din lume, care a traversat Antarctica. Acum 100 de ani acesta a pornit în expediţia vieţii sale, care a eşuat, corabia fiind prinsă în gheţari, iar misiunea lui Shackleton s-a transformat într-o cursă de supravieţuire. Shackleton a făcut tot posibilul, pentru a salva echipajul său format din 27 de membri.

După o sută de ani, descendenţii acelor oameni curajoşi, în frunte cu stră-stră-nepotul lui Ernest Shackleton, Patrick Bergel, au pornit într-o nouă expediţie, pentru a comemora 100 de ani de la expediţia eroică din 1914-1916. În expediţia, care a avut loc în luna decembrie 2016 şi a durat 30 de zile, a participat un Hyundai Santa Fe ”aproape standard”, care a fost modificat de către cei de la Arctic Trucks – tot ei au modificat Hilux-urile pentru cei de la Top Gear pentru expediţia apărută „Polar Special”. SUV-ul coreean a primit modificări pentru adaptarea roţilor uriaşe de presiune joasă, primind o nouă suspensie, un sistem de preîncălzire, un rezervor mai mare, iar propulsorul diesel de 2.2 litri a fost modificat pentru a putea lucra pe combustibilul aviatic – unicul combustibil disponibil pe continent.

Un total de aproape 5,800 de kilometri au fost parcurşi pe pustiurile îngheţate, la temperaturi de -28 de grade Celsius, echipajul conducând 20 de ore zilnic. Condiţiile în Antarctica sunt extrem de dificile, fiind capabile să răpună chiar şi cele mai tari vehicule. Hyundai-ul însă, a supravieţuit, în ciuda scepticilor, care nu credeau că va fi posibil una ca asta.

Mai jos puteţi vedea filmuleţele despre această expediţie incredibilă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (36 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter