REPORTAJ: În Chișinău a avut loc târgul de joburi pentru doritorii de a activa în industria auto!

În reportajul despre „Moldova Automotive Days 2017” - evenimentul menit să atragă în țara noastră mai mulți investitori din industria auto, am menționat că dezvoltarea sectorului automotive de la noi din țară creează oportunități de angajare pentru absolvenții facultăților inginerești din Moldova. În cadrul acestui eveniment, companiile din sectorul automotive, au avut ocazia să promoveze posturile vacante într-un târg de joburi, care a avut loc în incinta aceluiași Centru Tekwill (UTM campus Râșcani).
Printre companiile, care au participat la acest târg de joburi, au fost, în mare parte, companii din municipiu Bălți, precum Draxlmaier, care produce cablaje, componente electronice și piese de interior și Gebauer & Griller, care a construit în Bălți cea mai avansată fabrică de cablaje din întregul grup, dar și companii din capitală, precum Interscop sau Fujikura, ambele fiind specializate în producerea cablajelor, în timp ce Lear, compania producătoare de tapițerii pentru interiorul automobilelor, este bazată în Ungheni.

A fost prezentă și compania autohtonă Moldagrotehnica, stabilită în Bălți, care produce o diversitate mare de tehnică agricolă. Companiile sunt în căutare de lucrători nu doar în domeniul asamblării, dar și ingineri, proiectanți în 3D, supervizori sau ingineri calitate. La unele companii pot aplica și persoanele cu studii medii. Nu a lipsit nici Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, care pe site-ul său oficial oferă gratuit informații despre sute de posturi vacante din diferite domenii.
Reprezentanții companiilor au fost luați cu asalt de către studenții de la Universitatea Tehnică, care au venit într-un număr destul de mare. Unii chiar au aplicat pentru un job, scriind cererile pe loc. Reamintim că în industria automotive din țară lucrează peste 10,000 de angajați, iar în doi ani numărul acestora va depăși 20,000.

Se pare că Moldova are viitor în domeniul industriei auto, iar studenții de la inginerie, dar și cei pasionați de automobile, vor putea avea o carieră în sectorul automotive și vor avea toate șansele să spună cu mândrie că au făcut piese, cablajele sau tapițerii, pentru automobilele brandurilor auto renumite, și le-au făcut aici, în Moldova.
1
5,043
GALERIE FOTO (26 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!