Divizia sportivă a celor de la Volvo lansează noul Polestar 1 - coupe-ul hibrid de 600 CP!

Cei de la Volvo au anunţat anterior că divizia sportivă Polestar s-a transformat într-o companie separată, care va crea vehicule electrificate de performanţă, dar şi vehicule electrice la o uzină dedicată din China. Primul vehicul este coupe-ul cu patru locuri Polestar 1, care, precum am şi presupus anterior, reprezintă versiunea de producţie a conceptului Volvo Coupe Concept, doar fără logourile Volvo, ceea ce îl face să arate bizar.
Interiorul este identic modelului S90, cu excepţia micilor detalii, precum logourile Polestar sau inserţiile realizate din fibră de carbon. Caroseria lui Polestar 1 este realizată în întregime din fibră de carbon, ceea ce sporeşte rigiditatea cu 45% şi reduce greutatea. Pe capacul portbagajului este amplasat şi un spoiler retractabil.
Suedezii îl numesc drept „vehicul electric ajutat de propulsorul cu ardere internă”, care poate parcurge în regim electric până la 150 km – mai mult decât orice vehicul hibrid aflat la moment în producţie! Din ce este format sistemul hibrid nu se anunţă, fiind anunţată doar puterea acestuia – 600 CP şi 1,000 Nm! Cifre mai mult decât suficiente pentru a face faţă concurenţilor diviziilor Audi Sport, BMW ///M sau Mercedes-AMG.
Noul Polestar 1 este construit pe platforma SPA, pe care sunt bazate şi modelele Volvo din Seria 90, însă 50% din componentele platformei sunt noi, dezvoltate de către inginerii Polestar. Cel mai probabil, propulsia hibridă este împrumutată de la versiunile T8 Twin Engine, însă din imagini putem observa că aceasta dispune de două pachete de baterii, cel de-al doilea fiind amplasat deasupra axului spate, ceea ce şi explică autonomia crescută în regim pur electric. De asemenea, puterea benzinarului supraalimentat de 2.0 litri şi a motorului electric este mai mare.
Noul Polestar 1 va intra în producţie pe la mijlocul anului 2019 şi va putea fi comandat doar online şi oferit pe bază de abonament de 2 sau 3 ani. Vehiculele vor fi conectate permanent la internet, vor fi activate cu cheia digitală prin intermediul smartphone-ului şi vor oferi diverse tehnologii de conectivitate.
În viitor Polestar va deveni producător doar de vehicule electrice, iar primul vehicul electric, sedanul Polestar 2, va concura cu Tesla Model 3 atunci când va apărea către sfârşitul anului 2019. Ulterior va fi lansat şi un SUV pur electric numit Polestar 3!
0
2,393
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!