Noi interdicţii pentru vehiculele diesel şi pe benzină în Oxford şi Olanda!

Mai multe oraşe europene tind să interzică automobilele dotate cu motoare cu ardere internă (diesel sau benzină). Cel mai radical anunţ, a fost dat de către autorităţile celebrului oraş universitar Oxford.
Deja către anul 2020 va fi interzisă circularea automobilele convenţionale pe unele străzi din centrul oraşului, iar către anul 2035 nici un automobil cu propulsor cu ardere internă nu va avea voie să circule în centrul oraşului! Chiar şi autobuzele şi taxiurile vor fi afectate! Autorităţile Oxfordului vor introduce taxiuri electrice, precum şi locuri de parcare mai accesibile, pentru conducătorii vehiculelor electrice.
O altă interdicţie pentru automobilele convenţionale va fi adoptată în Olanda. Potrivit planului, deja către anul 2030 va fi interzisă vânzarea vehiculelor noi diesel şi pe benzină! Autorităţile Olandei mizează să reducă emisiile cu 49% către anul 2030, iar pentru aceasta olandezii vor investi 4 miliarde de euro în tranziţia la „energie curată”. Printre alte măsuri se numără închiderea uzinelor de cărbune, deconectarea caselor noi de la gaz, în timp ce 100 de milioane de euro vor fi investite în infrastructura bicicletelor.
0
1,925
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!