Toyota prezice sfârșitul motoarelor cu ardere internă până în 2050!

Șeful departamentului de cercetare și dezvoltare a companiei Toyota, Seigo Kuzumaki, a declarat că înăsprirea anuală a normelor ecologice privind emisiile de CO2 va determina producătorii auto să recurgă tot mai des la tehnologiile hibride, iar până în anul 2050 să renunțe la motoarele tradiționale cu ardere internă. Franța va interzice comercializarea automobilelor propulsate de motoare cu combustie internă din anul 2040, pe când Germania intenționează să facă același lucru deja din 2030, iar Norvegia din 2025!
Astfel, Seigo Kuzumaki se arată convins, că deja în 2040 motoarele cu combustie internă vor fi folosite doar pentru automobilele hibride, fiind excluse ca unicile surse de propulsie în automobil. După spusele acestuia, în 2050 emisiile de CO2 vor fi mai mici cu 90% comparativ cu anul 2010! Pe termen lung în dezvoltarea tehnologiilor electrice, Toyota planifică să se axeze pe baterii de tip solid-state, principalul avantaj al cărora este posibilitatea de a stoca o capacitate mai mare de energie ocupând, totodată, mai puțin spațiu decât actualele baterii Li-ion.În acest sens, Seigo Kuzumaki mai declară, că compania niponă este printre liderii mondiali după numărul patentelor înregistrate în procesul dezvoltării bateriilor solid-state.
În prezent niponii au o cotă de 43% din totalul vehiculelor hibride comercializate pe arena internațională. Toyota va prezenta un model electric de serie în anul 2020,care va avea la bază acumulatoare de tip Li-ion.
0
2,206
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!