Mercedes-Benz CLS va fi lipsit de versiunea AMG 63!

Noua generaţie Mercedes-Benz CLS a debutat la Salonul Auto de la Los-Angeles pe 30 noiembrie 2017. Modelul a primit un design contestabil şi a fost lipsit de versiunea CLS Shooting Brake. Mai nou, a fost anunţat că versiunea Mercedes-AMG CLS 63 nu va avea un succesor în această generaţie.
Aşadar, lipsa caroseriei break a noului CLS se explică prin faptul că acesta pur şi simplu nu se bucura de o cerere profitabilă, atunci versiunea de performanţă a fost exclusă pentru a nu crea concurenţă în cadrul companiei cu viitorul model de serie Mercedes-AMG GT. La Salonul Auto de la Los-Angeles a fost prezentată versiunea CLS 450, care beneficiază de accesorii exterioare AMG şi, la moment, este cea mai potentă versiune a noului coupe cu 4 uşi. Mai târziu, însă, aceasta va fi depăşită de versiunea CLS 53.
Mercedes-Benz CLS 53 va fi lansat până la finele anului următor şi va avea sub capotă aceeași unitate turboaspirată de 3.0 litri cu 6 cilindri combinată cu un motor electric, care va oferi o doză mai mare de putere pentru noua versiune. Date tehnice producătorul nu a oferit încă, deşi, fără îndoială, CLS 53 va dezvolta peste 440 CP. Mai mult decât atât, inginerii din Stuttgart pregătesc versiuni AMG 53 şi pentru E-Class Coupe şi GLE-Class.
Mai târziu, spre finele anului 2018 – începutul anului 2019 va fi prezentat versiunea de serie a conceptului Mercedes-AMG GT care, probabil, va primi denumirea GT4. Acesta va fi un coupe cu 4 uşi de performanţe maxime. Astfel, CLS 63 a fost exclus din gama producătorului pentru a nu crea concurenţă în cadrul întreprinderii. Mercedes-AMG GT va fi concurent direct pentru noul Porsche Panamera şi va avea 4 variante de motorizări, dintre care 1 pe benzină şi 3 hibride. Mercedes-Benz CLS 53 va fi prezentat la Salonul Auto de la Detroit la începutul anului viitor.
0
2,701
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!