SEAT prezintă propriul SUV cu 7 locuri dezvoltat pe baza Skoda KODIAQ

SEAT prezintă noul său SUV de top, cu 7 locuri – Tarraco, dezvoltat pe baza Volkswagen Tiguan și Skoda KAROQ. Noul model vine să fortifice pozițiile companiei pe piață, care a cunoscut un asalt comercial pe parcursul ultimilor 3 ani și a adus profit remarcabil concernului Volkswagen, înregistrând o creștere constantă a vânzărilor timp de 6 ani consecutiv. Astfel, SEAT dispune acum de 3 SUV-uri în gamă – Ateca, Arona și noul Tarraco.
Noul model adoptă un design mai puțin obișnuit pentru compania din Spania, cu elemente absolut noi la exterior pentru compania din Spania. Partea frontală primește faruri cu o formă familiară, dar mai îngustată, pe când la posterior și-au făcut loc blocuri optice triunghiulare, unite între ele printr-un element de iluminare LED – pentru prima dată la un model SEAT, de altfel. Silueta noului Tarraco amintește, mai ales la posterior, de cea a versiunii cu 7 locuri Volkswagen Tiguan Allspace.
SEAT Tarraco este cel mai lung în rândurile celor 3 SUV-uri cu 7 locuri din cadrul concernului german, măsurând 4,735 mm (4,701 – Tiguan și 4,697 mm – KODIAQ). Din start acesta va fi oferit doar în versiuni mai dotate, ce vor include în variantele entry-level cu faruri full-LED, sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inch, sistem de climatizare automat. Opțional clienții vor putea bifa sisteme precum instrumentarul de bord digital de 10.25 inch și amortizoare adaptive DCC. Standard Tarraco poate adăposti la bord până la 5 persoane, iar opțional va putea fi comandat cel de-al treilea rând de scaune, pentru încă două persoane. Volumul portbagajului constituie 760 litri (5 locuri) și 1,920 litri cu bancheta spate rabatată.
Lista motorizărilor va include în primele luni de la lansare benzinarele turboaspirate cu 4 cilindri 1.5 TSI (150 CP) și 2.0 TSI (190 CP), identice celor oferite pentru KODIAQ, dar și unitatea turbodiesel 2.0 TDI în două variante de putere – 150 sau 190 CP. Standard Tarraco are motor cuplat la cutia manuală cu 6 trepte, ce transmite cuplul exclusiv pe puntea față. Cei ce vor opta pentru sistemul de tracțiune integrală 4Drive (identică celor de pe Skoda și Volkswagen) vor avea de ales doar versiuni cu cutia robotizată DSG cu 7 rapoarte.
În Europa vânzările noului Tarraco vor începe în luna decembrie a acestui an. Ulterior lista motorizărilor va fi suplinită cu unități noi. Producția Tarraco va avea loc la uzina germană a celor de la Volkswagen, alături de Tiguan.
0
4,834
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!