Iron Man în realitate alege BMW, dar unul cu totul special

28 August 2020, 15:54
Denis Godorozea
Robert Downey Jr. este unul dintre cei mai faimoşi actori de la Hollywood în prezent, cu o istorie de interpretări extrem de variată, dar printre tineri este cel mai cunoscut ca şi Tony Stark, Iron Man sau Omul de Fier. În filme Downey putea fi văzut la volanul maşinilor Audi, în colecţia sa fiind sportive precum R8, dar şi concepte precun e-tron GT. În viaţa reală, însă, actorul optează pentru BMW, iar acum colecţia sa va fi completată de un exemplar cu totul special.
Acest BMW 3.0 CS a fost creat de cei de la SpeedKore, specializaţi pe reabilitarea maşinilor clasice americane şi producţia replicelor. Actorul a mai apelat anterior la serviciile atelierului pentru personalizarea maşinilor sale precum Ford Mustang Boss 302, Chevrolet Camaro din 1967, care ulterior a ajuns în posesia lui Chris Evans, colegul lui Downey pe platourile de filmare din seria Avengers.
Fiind o pasăre rară chiar şi în rândul colecţionarilor auto, acest 3.0 CS este chiar unic în lume, or a beneficiat de un tratament special din partea SpeedKore. Maşina are o caroserie apropiată de cea originală, din oţel, dar a primit un decor specific, precum inserţiile orizontale laterale şi în partea frontală, dar şi un eleron compact pe capacul portbagajului, realizate dintr-un soi de lemn rezistent. Pe părţile inferioare sunt prezente elemente din fibră de carbon, precum pragurile şi barele de protecţie. Elementele inconfundabile, însă, precum blocurile optice, grilele, dar şi per ansamblu silueta caroseriei au rămas neschimbate.
Stilul specific are o continuitate şi la interior, unde planşa de bord este acoperită integral cu tapiserie din piele fină şi inserţii decorative din lemn, exact de aceeaşi nuanţă precum elementele decorative exterioare. Volanul este realizat integral din lemn şi spiţe de metal, dar mai are şi cusături contrastante de culoare portocalie.
Cei de la SpeedKore au introdus modificări semnificative şi la nivel de substrat tehnic. Dacă coupe-ul original 3.0 CS a fost propulsat de benzinarul M30 de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie şi carburator, maşina lui Iron Man mizează pe motorul S38, preluat de la sedanurile M5 E34 — legendarul benzinar aspirat de 3.6 litri, cu 6 cilindri în linie, capabil să livreze 315 CP, cuplat la cutia automată ZF cu 4 rapoarte.
0
4,344
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!