(VIDEO) Încă doi vitezomani Tik-Tok-eri, pedepsiţi exemplar de poliţia din Orhei. Unul era minor, altul a fost la un pas de accident

27 Ianuarie 2021, 13:14
Ilie Toma
Inspectoratul de poliţie din Orhei a anunţat că a dus la bun sfârşit încă două cazuri ale unor Tik-Tok-eri din Moldova, care şi-au etalat condusul iresponsabil pe reţele sociale.
Unul din ei s-a filmat conducând cu aproape 200 km/h pe un traseu din raionul Orhei. După identificare, s-a dovedit că maşina era condusă de un minor. Se pare că poliţiştii de la Orhei au vrut să aplice o pedeapsă exemplară în acest caz şi au tras-o la răspundere pe mama minorului, cea care era proprietara automobilului. I-au întocmit un proces verbal pentru predarea vehiculului către o persoană care nu are permis de conducere şi i-au aplicat o amendă de 4,500 lei pentru acest articol. Suplimentar, însă i-au mai aplicat un articol din codul contravenţional, care nu ţine de siguranţa rutieră, ci de siguranţa îngrijirii copiilor. Mai exact, e vorba de articolul 395, alineat 1, din codul contravenţional — neîndeplinirea obligaţiunilor de întreţinere, educare şi de instruire a copilului, iar mărimea amenzii pentru acest articol urmează a fi stabilită de judecată.
Cel de-al doilea caz îl vizează pe un aşa-numit drifter, cu un BMW, care a încercat a face cerculeţe lângă traseul R20, Orhei-Rezina, iar la un moment dat a fost la un pas de a provoca un accident, ieşind pe drum în faţa maşinilor care circulau cu viteză acolo (vedeţi în video-ul de mai jos). Poliţiştii au stabilit că fapta s-a produs la 15 noiembrie 2020, iar protagoniştii au fost doi adulţi — un bărbat şi o femeie, ambii din Călăraşi, femeia fiind şi proprietara maşinii. Surprinzător, dar bărbatul, tot el cel care a făcut manevrele iresponsabile, nu deţinea permis de conducere!
Şi aici poliţiştii din Orhei au aplicat legea exemplar. Femeia proprietară a BMW-ului a primit aceeaşi amendă de 4,500 lei pentru predarea maşinii unei persoane care nu deţine permis de conducere, iar bărbatul a primit o amendă pentru condusul fără permis şi o a doua amendă pentru condusul agresiv.

În acest caz, când poliţia a cumulat toate încălcările comise de protagonişti şi nu s-a sfiit să aplice legea, nu putem decât să-i dăm drept exemplu pe poliţiştii din Orhei, inclusiv pentru cei din Chişinău, care acum câteva zile au fost mult mai sfiiţi în pedepsirea Tik-Tok-erilor ce făceau curse în parcul Valea Trandafirilor.
0
1,447
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!