(VIDEO) Un youtuber a reuşit să atingă o autonomie de 740 km cu un pick-up electric Chevrolet Silverado EV, care cântăreşte aproape 4 tone

11 Aprilie 2024, 15:56
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Cybertruck e în continuare vedeta modelelor electrice în SUA, în special a pick-up-urilor, eclipsându-le pe acestea, dar tot în SUA există un pick-up electric care pretinde o autonomie mai mare decât Tesla, de peste 700 km, iar un youtuber a vrut să verifice în viaţa reală dacă acest pick-up va reuşi performanţa promisă. E vorba de Chevrolet Silverado EV, un pick-up care cântăreşte aproape 4 tone la gol.
Ruta pe care şi-a trasat-o el pornea din Las Vegas, Nevada, şi ajungea în Phoenix, Arizona, distanţă pe care el intenţiona să o facă fără a-şi reîncărca maşina.
Bateria maşinii are peste 200 kWh de capacitate netă, fiind vorba de o versiune aproape identică bateriei de pe Hummer EV. E vorba efectiv de o baterie Ultium în 2 nivele, unde două baterii separate fac tandem împreună şi ating astfel 800 volţi, ceea ce permite şi o putere mai mare de încărcare, dar şi susţinerea unor puteri mai mari ale electromotoarelor.
Dar, spre deosebire de Hummer EV, care e cumva mai focusat spre performanţă, Chevrolet Silverado EV s-a vrut un pick-up mai funcţional, mai aerodinamic şi mai eficient. Tocmai de asta e un pic mai uşor decât Hummver EV şi poate atinge o autonomie mai mare, de 440 mile sau 708 km, conform fişei tehnice.
Datorită acestor aspiraţii practice, pick-up-ul are şi mult mai multe posibilităţi de transformare, inclusiv detaşarea panoului spate, cu tot cu lunetă, şi formarea unei suprafeţe ce continuă bena, pentru încărcarea obiectelor mai lungi.
Traseul a însemnat în mare parte drum prin relief plat, pe autostrăzi şi drumul pavate, dar au existat şi porţiuni neasfaltate.
Au existat şi mici popasuri, dar maşina n-a încărcat nicăieri până la destinaţia finală, Silverado EV părând foarte consistent în autonomia prezisă şi kilometrii parcurşi.
În cele din urmă, pick-up-ul a rămas fără baterie la doar câţiva zeci de metri de staţia fast charge, parcurgând 460 mile în loc de cele 440 promise. Iar 460,2 mile înseamnă 740,6 km! Consumul indicat era de 2 mile per kWh consumat, deci circa 3,2 km per kWh, ceea ce înseamnă cam 31,2 kWh/100 km, iar asta rezultă într-o capacitate utilizabilă de tocmai 230 kWh. Aici e probabil o mică eroare în afişajul consumului mediu, or, capacitatea declarată a bateriei e undeva pe la 213-215 kWh.
Maşina a trebuit încărcată niţel de la un alt pick-up, pentru a se putea deplasa singură la staţie, iar acolo, conectată la priză, accepta aproape 300 kW putere de încărcare!
Deci, e o autonomie mai mult decât decentă pentru un asemenea pick-up mare şi greu. Şi e deocamdată pick-up-ul cu cea mai mare autonomie, or, Tesla promite ceva comparabil doar dacă îţi comanzi o baterie suplimentară, care ocupă o parte din benă, iar deocamdată niciun pick-up nu a fost livrat cu acea baterie. Deci, cumva Chevrolet Silverado EV rămâne deocamdată pick-up-ul electric de serie cu cea mai mare autonomie în SUA.
Vezi întregul experiment în video-ul de mai jos.
1
1,584
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!