(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce motorul V12, fără turbine, de 1000 CP de pe Aston Martin Valkyrie, pentru care sunt recomandate dopuri de urechi

7 Martie 2023, 12:17
Redacţia PiataAuto.md
Aston Martin Valkyrie e una din cele mai demenţiale maşini de serie care a fost produsă în ultimii ani. De fapt, s-au anunţat doar 150 de exemplare, producţia începând cu noiembrie 2021 şi derulând încet, cu multă muncă manuală la fiecare exemplar. Acum un exemplar de Valkyrie a fost oferit câtorva jurnalişti pentru un prim episod de condus a maşinii pe viu.
Vakryrie e un hipercar cu un motor V12 imens, de 6,5 litri, aspirat natural, montat median spre spate. Motorul dezvoltă 1.000 CP şi e cuplat la o cutie de viteze de curse, produsă de Riccardo, cu 7 trepte şi un singur ambreiaj. De fapt, motorul a fost perfecţionat cu ajutorul legendarei companii Cosworth din Marea Britanie, care şi-a adus contribuţia pe unele din cele mai savuroase modele Ford, Mercedes sau Lotus din istorie.
Motorul V12 de pe Valkirye e parte dintr-un sistem de propulsie hibridă, cu regim asemănător KERS-ului din Formula 1. Bateria de 1,7 kWh şi întregul sistem hibrid e furnizat, apropo, de către cei de la Rimac. Iar electromotorul mai furnizează 160 CP, deci, pe perioade scurte, suma totală a puterii maşinii poate ajunge la 1.160 CP.
Dar, fireşte, marea revelaţie vine de la motorul imens, fără turbine, care se poate tura uşor la peste 11.000 rpm! Motorul e atât de zgomotos şi fioros, încât sunt recomandate dopuri de urechi! Da, într-atât de fioros sună!
Iar motorul e montat direct pe caroserie, fără elemente de amortizare, prin urmare cam toate vibraţiile şi sunetul se transmit în interior. Maşina aproape că nu are suspensie articulată în sensul clasic şi nu are un subcadru, pentru că e proiectată să meargă doar pe drumuri perfecte, preferabil circuite, dar are voie şi pe drumurile publice. Deci, e cu adevărat una din cele mai demenţiale şi radicale maşini construite în zilele noastre!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,030
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!