Aston Martin Bulldog a atins viteza de 200 mph, sau 322 km/h, după 44 de ani de la crearea sa

13 Iunie 2023, 11:23
Redacţia PiataAuto.md
Maşina asta e una din cele mai bizare creaţii Aston Martin din câte au existat vreodată. Îi spune Bulldog şi fost creată în 1979 într-un singur exemplar cu scopul de atinge bariera de 200 mile la oră, dar maşina a tot eşuat aproape de valoarea asta, fără a o atinge. Viteza maximă atinsă de Bulldog pe atunci a fost de 191 mile la oră, sau 307 km/h.
De acum mai bine de un an, însă, Aston Martin Bulldog în versiune restaurată şi-a făcut apariţia pe la câteva concursul de eleganţă şi de maşini istorice. Ba chiar în 2022 a luat marele premiu Copa d’oro la Concorso d’Eeganza de la Villa d’Este, fiind votată de public.
Cineva a fost suficient de pasionat, deci, încât să găsească maşina, s-o cumpere şi s-o restaureze minuţios, iar supercar-ul cu forme bizare, dar cu motor median V8 de 5,3 litri, a început a atrage din nou privirile.
Motorul are 608 CP şi e un twin turbo, iar noi vorbim de putere şi configuraţie absolut originală ca şi creaţia iniţială, păstrată acum pe maşina restaurată.
De curând, Aston Martin Bulldog a reuşit să atingă cei 200 mph pe pista unei baze NATO din Marea Britanie. La volan a fost pilotul învingător triplu la Le Mans, Daren Turner. În condiţii meteo şi de vânt perfecte, maşina a reuşind să atingă o viteză maximă de 205,4 mph, sau 330,6 km/h, îndeplinind astfel promisiunea Aston Martin de acum 44 de ani.
A durat ceva timp, dar astfel maşina a demonstrat că ingineria sa e şi mai valoroasă, iar proprietarul tocmai i-a crescut preţul maşinii semnificativ, or, Bulldog e şi aşa un bolid construit într-un singur exemplar în lume!
1
1,937
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!