(VIDEO) Istoria domnului Vasile, omul care a înduioşat România plângând după Dacia sa când a vândut-o, şi a celui care a cumpărat-o

17 Iunie 2023, 09:14
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva zile, un video apărut în mediul online din România a înduioşat o ţară întreagă. Scena era simplă şi emoţionantă — proprietarul unei Dacia 1310 din Braşov, care tocmai îşi vânduse maşina, plângea în momentul despărţirii de ea, după 34 de ani în care a deţinut-o de nouă până în prezent. Cumpărătorul îi spunea că i-e milă de el şi-l îndemna să se ducă în casă, iar presupunerile despre detaliile acestei istorii au fost multe la număr — că domnul Vasile ar fi vândut-o de nevoie, din lipsă de bani, că proprietarul ar fi profitat de situaţie, că ar fi doar un samsar în mâinile căruia Dacia se va pierde. Cei doi, însă, au mai filmat o serie de video-uri, şi şi-au spus istoriile împreună.
Astfel, domnul Vasile a cumpărat Dacia acum 34 de ani, în 1989, şi, fiind om şcolit în condusul preventiv, a exploatat maşina în toată această perioadă fără niciun accident sau vreun incident care să lase urme asupra maşinii. Domnul Vasile a muncit mecanic de locomotivă, vreme de 30 de ani, iar acum, la 74 de ani ai săi, are o pensie decentă asigurată, prin urmare nu şi-a vândut maşina din cauza unei presiuni financiare, după cum o spune chiar el. Totuşi, atât el, cât şi soţia lui, plâng după Dacia lor, pentru că au fost ataşaţi de ea vreme de 34 de ani. Sunt oameni care-şi tratau maşina ca pe un membru al familiei lor.
Decizia de a o vinde a fost luată după ce l-a cunoscut mai bine pe cumpărător, pe nume Norocel Alexe Buzdug. Acesta are o colecţie de câteva maşini clasice, pe care le păstrează într-un garaj îngrijit, iar printre maşini mai există şi un Trabant, şi o Dacia 1300.
Iniţial, Alexe l-a oprit în trafic pe nea Vasile cu Dacia sa şi i-a propus direct acolo să i-o cumpere. Întâmpinând reticenţă, l-a invitat pe domnul Vasile în garajul său, pentru a-i face o impresie mai completă despre sine şi locul unde va fi păstrată Dacia. Ulterior, domnul Vasile l-a sunat şi i-a spus că a decis să-i vândă maşina.
Astfel, a urmat şi tranzacţia de vânzare, iar noul cumpărător i-a mai spus că oricând îi va fi dor de Dacia sa, poate veni la garaj să o vadă şi chiar să o conducă dacă va dori. Prin urmare, a fost o tranzacţie făcută cu inima oarecum împăcată, chiar dacă inevitabil domnul Vasile a rămas trist după maşina care i-a fost alături o perioadă atât de lungă de viaţă.
Vezi mai jos şi un video care cuprinde atât video-ul iniţial, cât şi câteva din clipurile ulterioare filmate de cei doi.

Sursa video: Tik Tok / @norocelalexebuzdu
0
13,285
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!