(VIDEO) MZ, motocicleta indestructibilă cu motor în doi timpi din Germania de Est de cândva, încă e populară în Cuba

16 Iunie 2023, 16:54
Redacţia PiataAuto.md
Estul Europei a avut cândva mulţi producători de motociclete cu motoare în doi timpi, care ofereau soluţii accesibile de transport pe două roţi. Şi pentru că alternative erau puţine, iar acele motociclete erau cu adevărat simple şi bune, multe din ele au rămas îndrăgite, înfiltrate adânc în conştiinţă. Motocicletele MZ erau asemenea creaţii îndrăgite, şi se pare că mii de exemplare mai sunt exploatate în Cuba în zilele noastre.
Acestea au ajuns acolo într-o perioadă scurtă, după ce o colaborare dintre fosta Germanie de Est şi Cuba favorizase prezenţa mai multor cubanezi în Germania, iar aceştia au îndrăgit motocicletele fiind acolo. Ulterior, după ce au solicitat de la guvernul lor permisiunea, importul lor a fost permis o perioadă. Acele motociclete au şi rămas până în prezent.
Şi, paradoxal, s-au dovedit a fi motociclete de o durabilitate excepţionale, pe care cei din Cuba le adoră şi zic că valorează o avere acum. Cei de la Deutsche Welle au fost în Cuba pentru a explora acest fenomen şi au găsit numeroşi proprietari, dar şi mecanici care sunt specializaţi în reparaţia acestor modele.
Unul din proprietari, spre exemplu, are motocicleta sa de aproape 40 de ani, şi spune că ultima reparaţie a făcut-o 15 ani în urmă, după care a mers ireproşabil. Acum a mai venit pentru o reparaţie şi cel mai probabil motocicleta sa va funcţiona din nou o lungă perioadă fără probleme.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
10,733
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!