(VIDEO) Cel mai rapid Mustang, Shelby GT500, se duelează cu BMW M8 Competition

17 Iulie 2023, 15:39
Redacţia PiataAuto.md
Când vine vorba de Ford Mustang, pe lângă GT-ul de bază cu motor V8, există o mulţime de versiuni delicioase, unele din ele produse pe perioade scurte, care dau şi mai multă fascinaţie. Dar versiunea Shelby GT500 are în mod tradiţional un loc aparte, iar în zilele noastre ea e şi cea mai puternică, scoţând 760 CP din motorul său V8 supraalimentat de 5,2 litri. Şi pentru că în ultimul deceniu Ford Mustang a învăţat să-şi transpună mult mai eficient puterea pe asfalt, autorii unui canal de youtube din SUA s-au gândit să-l testeze în comparaţie cu un muscle car german.
E vorba de BMW M8 Competition, un model care aplică două turbine în loc de un compresor mecanic şi care scoate simţitor mai puţină putere din motorul său V8 de 4,4 litri — „doar” 617 CP mecanici, în unităţi americane. Deci, cam 143 CP diferenţă, în favoarea lui Mustang. Şi modelul american e şi un pic mai uşor, având şi o cutie cu dublu ambreiaj, care ar trebuie să schimbe treptele mai repede, în timp ce BMW are una cu 8 trepte şi convertor de cuplu. Deci totul e în avantajul Fordului, aparent, cu excepţia unui detaliu important: tracţiunea integrală a BMW-ului.
Ea ar fi trebuit să echivaleze şansele şi să facă rezultatul impredictibile, cu şanse şi pentru Shelby GT500 de victorie. Dar, în viaţa reală, BMW a reuşit să transpună mult mai bine puterea la start, după care a reuşit să vireze la 180 grade mai rapid, la viteză mai mare, pentru că duelul era unul cu revenire la punctul iniţial.
În rezultat, muscle-car-ul german l-a învins detaşat pe cel american, spulberând aşteptările protagoniştilor participanţi în duel.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,571
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!