(VIDEO) O mamă cu un copil pe trecerea de pietoni, luată prin surprindere de două microbuze care o ignoră şi trec cu viteză pe lângă ea în Chişinău

29 Iulie 2023, 10:00
Redacţia PiataAuto.md
Din păcate, de multe ori în Chişinău nu eşti în siguranţă nici atunci când traversezi drumul pe trecerea de pietoni şi nici măcar atunci când te afli deja la mijlocul trecerii. O mamă cu un copil a avut de curând să treacă printr-o sperietură, când a fost luată prin surprindere de două microbuze, care o ignoră total şi trec pe lângă ea şi copilul ei cu viteză, punând-o în pericol şi impunând-o să se oprească în loc.
Totul s-a întâmplat pe Calea Orheiului, în Chişinău, în seara zilei de 23 iulie, dar autorul imaginilor le-a publicat abia ieri seară. Autorul a încetinit la trecerea de pietoni pentru a le permite traversarea, însă atât din stânga sa, cât şi din dreapta, cele două microbuze au mers cu o viteză mult prea mare, fără cea mai mică intenţie de a opri la trecere. E cât se poate de clar că, dacă mama cu copilul mai făcea câţiva paşi spre stâng, microbuzul VW nu mai reuşea să oprească şi am fi vorbit de un accident foarte grav, poate chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.
E clar că aici vina le aparţine şoferilor, dar nu vom obosi să amintim despre apelurile noastre anterioare, în care spuneam că nicio trecere de pietoni nu trebuie să existe într-o asemenea format pe drumuri cu mai mult de o bandă pe sens. Când e vorba de 2 sau 3 benzi pe sens, ele trebuie fie semaforizate, fie trebuie să existe metode fizice de calmare a traficului, precum denivelările. Altfel, viaţa pietonilor rămâne la altitudinea unor şoferi şi a unor manevre ca în imaginile de mai jos.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online
0
1,761
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!